Færre får stjålet deres cykel
På kun to år er antallet af cykeltyverier faldet med næsten 10 procent viser tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2009 er antallet af cykeltyverier faldet med 9,2 procent på landsplan. Det svarer til næsten 8000 færre stjålne cykler.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen genkendes i forsikringsselskabet Topdanmark, hvor faldet i antal anmeldelser af cykeltyverier er endnu større. Topdanmark modtog i 2011 knap 17 procent færre anmeldelser om cykeltyverier i forhold til 2009.

Forklaringen på faldet er ikke helt entydig, mener skadedirektør i Topdanmark, Ole P. Rasmussen.

- Det er formodentlig en kombination af, at vi er blevet bedre til at sikre vores cykler med gode låse og stille dem fra os i låste rum, samt at politiet i nogle byer har styrket indsatsen over for især organiserede cykeltyverier, siger han.

Trods faldet i antal cykeltyverier sker der fortsat næsten 200 daglige cykeltyverier landet over. Derfor opfordrer Ole P. Rasmussen til at tænke i forebyggelse, så det bliver så svært som muligt for tyvene at få held til at stjæle din cykel

- Vi anbefaler, at man altid stiller cyklen i et aflåst skur eller kælderrum - også selvom det er lidt mere besværligt. Og husk altid at låse cyklen.

- En ulåst cykel er noget af det nemmeste, man kan stjæle, og samtidig dækker forsikringen kun, hvis cyklen er aflåst med en godkendt lås, understreger Ole P. Rasmussen.

Faldet af cykeltyverier kommer efter en kraftig stigning. Fra 2008 til 2009 steg antallet af cykeltyverier med 10,3 procent.

/ritzau/