Fængslet for ulovlig rengøring hos Berlingske
Forenede Service, som stod for rengøringen hos Berlingske Media. Foto: Colourbox.dk
Fire udenlandske rengøringsfolk blev taget i at arbejde illegalt hos Det Berlingske Hus. Nu skal to af dem i fængsel.

Det fik klare konsekvenser for fire udenlandske rengøringsfolk, at de arbejdede illegalt i Det Berlingske Hus i Pilestræde i København. De afrikanske rengøringsarbejdere blev taget i januar i år på bladhuset under en fælles aktion mellem Skat og politiet.

Nu har de fire rengøringsfolk fået deres dom, skriver Fagbladet 3F.

- To er blevet idømt henholdsvis 20 og 40 dages fængsel samt udvist med indrejseforbud i Danmark i seks år. To har fået en advarsel og er blevet udvist med indrejseforbud i seks år, siger Michael Jørgensen fra Københavns Politi.

Ifølge politiet er der tale om tre mænd fra Cameroun og en mand fra Ghana. Den ene af mændene fremviste falsk buskort under razziaen på bladhuset. En anden havde i forvejen indrejseforbud i hele Schengen frem til 2016. De to andre havde hverken opholds- eller arbejdstilladelse i Danmark.

Det var Danmarks næststørste rengøringsfirma, Forenede Service, som stod for rengøringen hos Berlingske Media, der ejer både BT, Berlingske og Weekendavisen. Ifølge Skat brugte rengøringsgiganten en underleverandør til at udføre arbejdet for bladhuset.

Sagen har fået konsekvenser for Forenede Service. For Berlingske Media fyrede i februar det omstridte firma i hele landet.