Fængselskultur skal belyses af kammeradvokaten
AppleMark
Kammeradvokaten skal undersøge om der kan rejses disciplinærsager mod den hårde kerne af fængselsbetjente, der beskyldes for at dominere Anstalten ved Herstedvester.

Kriminalforsorgen vil have undersøgt, om der er hold i den kritik, som er blevet rejst mod en gruppe fængselsbetjente i Anstalten ved Hestedvester og Statsfængslet i Østjylland.

Derfor har Kriminalforsorgen bedt Kammeradvokaten om at undersøge muligheden for, at rejse disciplinærsager mod betjentene.

Gruppen af betjente er blevet beskyldt for, at have skabt en negativ kultur , og for at se igennem fingre med vold blandt de indsatte, samt presse fængselsinspektøren i Harstedvester til at trække sig fra sin post.

Kriminalforsorgen vurderer dog på forhånd, at det drejer sig om en meget lille persongruppe som står bag problemerne.

- Det er et meget lille antal, som volder problemerne. Det er i høj grad vores håb, at de 99 procent positive ansatte vil medvirke til at skabe den klarhed og dokumentation, der skal til for at løse problemerne, siger Wiliam Rentzmann, direktør for kriminalforsorgen.

Kammeradvokaten skal afhøre tidligere og nuværende ansatte i Herstedvester om deres oplevelser i fængslet. Samtidig åbnes der for mulighed for at udvide undersøgelsen til også at omfatte andre fængsler, hvis der skulle være grundlag for det.

- Hvis der viser sig at være tilsvarende problemer som i Herstedvester i andre fængsler, er vi indstillet på også at bede Kammeradvokaten om at foretage en afdækkende undersøgelse. Vi ønsker en fuld belysning af kritiske forhold. Sagerne skal være dokumenteret for at vi kan reagere konkret, siger William Rentzmann.

Kammeradvokaten forventes at have afsluttet sin undersøgelse inden tre måneder.   


  

via Listen To News