Fængselsforbund: Fængslerne bliver mere rå
Politibetjent er kørt på hospitalet med halskrave efter overfald af undslupne fanger i Arresten i Kolding.

Tirsdagens dramatiske fangeflugt fra Arresthuset i Kolding Arrest er et kedeligt eksempel på den råhed, der i stigende grad præger miljøet i fængslerne og arresthusene.

Det siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, efter et af hans medlemmer blev overmandet af to flugtfanger og nu er kørt på hospitalet.

- Dem, der sidder i fængslerne bliver mere rå. Vi har folk fra Østeuropa, som vi ikke kender noget til på forhånd, og vi bliver konstant færre ansatte i forhold til indsatte, siger Kim Østerbye.

Da de to fanger tirsdag stak af, overfaldt de en betjent, der er blevet kørt til hospitalet med halskrave. Det står endnu ikke helt klart, hvor slemme hans skader er.

Ifølge Kim Østerbye ringede de to fanger, der delte celle i arresthuset, først på cellens klokke for at lokke fængselsbetjenten til. Da døren gik op sprang fangerne på ham.

- De springer på ham og holder en genstand - formentlig en kniv - for struben af ham, fortæller forbundsformanden.

- De tager nøgler og alarm fra ham, slår ham ned og spærrer ham inde i afdelingens køkken. Og så låser de sig ud af arresten, tilføjer han.

Betjenten fik alarmeret sine kolleger ved at sparke på køkkendør. På det tidspunkt var fangerne for længst flygtet fra stedet.

Den ene flygtede mand var varetægtsfængslet for narkohandel og den anden - en britisk statsborger - afsoner en straf for at have overtrådt sit indrejseforbud. Sydøstjyllands Politi vurderer, at de to mænd ikke er farlige.

/ritzau/