Facebook lader dig nu fjerne flove billeder
Flere end 2.3 millioner danskere er på Facebook. Foto: Colourbox
Facebook imødekommer kritik, så du fremover skal godkende de billeder, dine venner tagger dig i.

Klokken er ét lørdag eftermiddag, og du er netop vågnet med tømmermænd af olympiske dimensioner efter gårsdagens firmafrokost. Lettere panisk kommer du i tanke om, at din kollega vist tog et pinligt billede af dig med sin smartphone. Du famler efter computeren, for at se om billedet mon havnet på din Facebook-væg. Tænk nu, hvis dine alle dine 423 Facebook-venner så det billede?

Snart vil det være slut med scenarier som ovenstående.

Facebook er nemlig på vej med en opdatering, der gør, at man fremover skal godkende alle de billeder, ens venner tagger en i.

Opdateringen kommer, efter at Facebook i årevis er blevet kritiseret for, at privatlivsindstillingerne for ens profil var gemt bag flere lag af menuer.

Fremover vil man altså, når man er blevet tagget, få vist en liste over billederne, hvorefter man kan vælge, hvilke der må vises på ens væg. Der vil også være en knap, der godkender alle nye tags på én gang.

Dermed kan vi formentlig se frem til, at vores venners kommer til at se mere anstændige ud.

Af andre nye opdateringer kan nævnes:

- Fremover vil du kunne tagge alle folk på Facebook - ikke blot dem, du er venner med. Men de skal, lige som dine venner skal, godkende dit tag.
- Din placering vil fremover kunne tilføjes til alle Facebook-posts, ikke kun når du bruger 'Steder'-funktionen.
- Alle elementer på ens Facebook-væg vil have individuelle privatlivsindstillinger.
- Du kan fortryde privatlivsindstillinger for dine indlæg på Facebook. Hvis du for eksempel tænker, at din eks-kæreste måske ikke ville sætte pris på den statusopdatering, du netop har skrevet, kan du gå ind og ændre det, så hun eller han ikke kan se det - såfremt du gør det i tide, naturligvis.

Og nej, Facebooks nye opdatering betyder ikke, at der kommer en 'synes ikke om'-knap.

Kilde: Facebook-bloggen.