Facebook-kampagne mod Løkke sponseres af hemmelige bagmænd
- Jeg har ikke set nogen gøre dette før i en dansk politisk sammenhæng. Så vidt jeg ved, så er det første gang, at en anonym side direkte bruger annoncering for at skaffe sig den her form for opmærksomhed, siger Benjamin Rud Elberth (Foto: Foto: Keld Navntoft/Scanpix)
Der kan være brugt op til 30.000 kroner på smædekampagner mod Lars Løkke Rasmussen.

Én eller flere personer har siden februar måned brugt flere tusinde kroner på at gøre grin med blandt andre Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook. Det vurderer en ekspert med stor indsigt i politisk kommunikation på sociale medier over for Politiko.

Facebook-gruppen ”Blå Blok Indefra” deler billeder og videoer, der alle har til formål at drille oppositionen. Indlæggene på siden kan være skarpe personangreb på blandt andre Lars Løkke Rasmussen og når nogle gange ud til cirka 100.000 mennesker.

Det kan blandt andet hænge sammen med, at der bliver brugt mange penge på at promovere gruppens indhold. Det vides dog ikke, hvor stort beløbet er, skriver Politiko.

Op til 30.000 kroner

Men Benjamin Rud Elberth, digital chef i rådgivningsvirksomheden Geelmuyden Kiese, tidligere webredaktør hos Socialdemokraterne og ekspert i politisk kommunikation på sociale medier, vurderer, at ”Blå Blok Indefra” mindst har brugt 25.000-30.000 kroner på at nå sin nuværende position.

- Jeg har ikke set nogen gøre dette før i en dansk politisk sammenhæng. Så vidt jeg ved, så er det første gang, at en anonym side direkte bruger annoncering for at skaffe sig den her form for opmærksomhed, siger han til Politiko.

Velproduceret

Det har ikke været muligt at finde frem til, hvem der står bag siden, men Jonas Juhler Hansen, direktør i det digitale marketingbureau Curious, der har været med til at lave en række virale kampagner på internettet, vurderer, at rutinerede kræfter står bag.

- Det er forholdsvis velproduceret på både indhold, research og eksekvering, så det tyder på, at det er organiseret, siger Jonas Juhler Hansen til Politiko.

Flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer deler indhold fra ”Blå Blok Indefra” – også partisekretær Lars Midtiby. Han afviser dog, at partiet støtter gruppen økonomisk.

via Listen To News