Facebook hjalp hund hjem efter to års forsvinden
Glæden var stor, da hund og ejer blev genforenet. Screendump, Youtube
En hund af racen chinese crested kom efter to år tilbage til sin ejer takket være Facebook.

De ledte overalt, de satte sedler op på lygtepælene i nabolaget. De kaldte, de søgte, de postede en efterlysning på Facebook. Men lige meget hjalp det. Familie Helton fra Gates i Tennessee kunne ikke finde deres lille hanhund, Jaxon, der i 2013 løb væk og var som sunket i jorden.

Medierne i USA bringer i disse dage over beretningen om Jaxon, en såkaldt chinese crested - eller kinesisk hårløs. For historien slutter ikke med hundens forsvinden.

To år efter - og næsten 500 kilometer borte - faldt en kvinde ved navn Rhonda Chapman fra byen Brandon over et Facebook-opslag, hvor en dame ville sælge sin kinesiske hårløse.

Et rent lykketræf

Det hele virkede lidt gustent, for sælgeren ville ikke mødes på privat grund, og da mødet kom i stand forærede damen pludseligt sin ellers ret kostbare racehund væk til Rhonda Chapman.

Hunden, hun fik, havde en del helbredsproblemer, som hun ikke kunne overskue at få løst - så nu røg vovsen igen på Facebook, hvor den i et opslag blev tilbudt til en familie, der havde overskud til at tage sig godt af det lille dyr.

Og det opslag så Jessica Helton - den retmæssige ejer af Jaxon. Og hun genkendte fluks sin hund på billedet.

De to kvinder satte hinanden stævne så hurtigt som muligt, og både hund og ejer var ellevilde af glæde under det tårevædede gensyn.

Jessica Helton er glad for at have hunden hjemme hos sig igen efter to års uvished. Hun tror nu, at den blev stjålet og takker Facebook for, at den dukkede op igen.