Få passagerer i lufthavnen
Mens juletravlheden rammer motorveje og tog, er der roligt i Københavns Lufthavn.

Motorveje, tog og færger er for tiden fyldt op med stressede danskere, der skal nå de sidste gaver og julefrokoster. Men i Københavns Lufthavn er der roligt og derfor mindre risiko for kø. Både juleaftensdag og juledag ligger antallet af flyafgange på under en fjerdedel af en gennemsnitsdag, hvor der letter 368 fly fra Københavns Lufthavn.

»De færreste tager på forretningsrejse omkring jul og nytår, og samtidig er antallet af ferierejsende langt lavere end i sommerperioden. Derfor er denne tid på året traditionelt en stille periode i lufthavnen,« forklarer underdirektør Mogens Kornbo, Københavns Lufthavne.

Onsdag, torsdag og fredag op til jul ? den 20.-22. december ? er traditionelt de travleste dage i perioden. Men december er generelt lavsæson i lufthavnen, og antallet af passagerer op til jul forventes ikke at nå over 60.000 om dagen. Til sammenligning er der op mod 80.000 passagerer i lufthavnen på travle dage i sommerhalvåret.

Omkring nytår er der også stille i lufthavnen, og først fra 2. januar begynder trafikken igen at ligne normalbilledet for januar, der i øvrigt er den måned på året, hvor der er færrest passagerer i lufthavnen.