F-35 jagerfly hjælper jysk våbenfabrikant
USA's nye jagerfly, F-35, begynder at skæppe i kassen for Terma. (arkivfoto) Foto: Master Sgt. John Nimmo, Sr./U.s. Air Force
Den jyske producent af blandt andet militært udstyr Terma har haft et forrygende år. Fremgangen ses fortsætte.

Jyske Terma, der leverer udstyr til militær verden over, øgede omsætningen og resultatet markant i sit seneste regnskabsår. Samtidigt begynder ordrer til USA's nye jagerfly, F-35, at gøre en forskel.

Det viser regnskabet for Termas regnskabsår 2016/17.

- Vi har i alle forretningsområder set en positiv udvikling, som har sikret Terma det hidtil bedste resultat i firmaets snart 70-årige historie.

- Det er resultatet af en målrettet markedsstrategi kombineret med løbende udvikling i nøgleteknologier, der imødekommer et øget behov for investeringer i pålidelige sikkerheds- og overvågningsløsninger, skriver Termas administrerende direktør, Jens Maaløe, i en pressemeddelelse.

Omsætningen for Terma er i 2016/17 endt på 1,7 milliarder kroner og resultatet på 91 millioner kroner.

Begge solide stigninger fra året før, hvor omsætningen lød på 1,5 milliarder og 66 millioner kroner.

Terma forventer vækst i fremtiden også, ikke mindst fra sin opgave som underleverandør til USA's nye jagerfly, F-35. Danmark har valgt samme flytype.

- Efter den danske regering valgte at købe 27 F-35 jagerfly, som erstatning for F-16 flyene, blev der indledt forhandlinger om en indledende ordre fra Boeing.

Den indledende ordre kan være på over en milliard kroner og forventes at blive placeret i 2017 eller starten af 2018, skriver Terma.

Selskabet har investeret i en ny fabrik, så man kan leve op til kravene i ordren. I 2017 forventer Terma at levere udstyr til 57 kampfly og i 2018 forventes tallet at stige til 94.

Når alt er på plads forventer Terma at kunne levere til 170 nye kampfly om året.

I 2016/17 kom 67 procent af Termas omsætning fra salg til militær. 94 procent af omsætningen kom uden for Danmark.

Terma blev oprettet i 1949 og sælger udstyr til jagerfly, helikoptere, radarsystemer og rumfartsindustrien.

/ritzau/