Evensens datter: Luk Faderhuset
Ruth Evensen og Faderhuset er igen i mediernes søgelys. Datteren er ikke overrasket og håber på, at frikirken bliver lukket. Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Det kommer ikke bag på Sophia Evensen, at Faderhuset igen er kommet i søgelyset efter anklager om vold mod børn.

I dag vil Faderhuset få en politianmedelse på halsen, fordi det i en DR-udsendelse i går kom frem, hvordan den kontroversielle frikirke har udsat børn for vold og overgreb.

At krikiken med Ruth Evensen i spidsen endnu engang er i politiets søgelys, kommer ikke bag på datteren Sophia.

"Det overrasker mig ikke. Det måtte jo ske på en eller anden måde, for jeg har kendt til mange af de her historier fra tidligere, men folk har været tøvende med at komme frem med dem," siger Sophia Evensen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Hendes udmelding kommer efter, at DR i går viste et indslag, hvor to børn fortæller om torturlignende overgreb, blandt andet i forbindelse
med dæmonuddrivelse.

Datteren, der sidste år udgav den Faderhus-kritiske bog "Ondskab - Ruth stjal mit liv", håber, at Faderhuset vil blive tvunget i knæ oven på de nye anklager.

"Det ultimative mål må være at få Faderhuset lukket ned, i og med at det har været en så lang årrække med sårede individer, som er kommet ud derfra," siger hun til Newspaq.

Det er Lars Rasmussen (S) fra Borgerrepræsentationen i København, der har planlagt at anmelde frikirken til ordensmagten.