Evans-løjtnant: Evans havde svage ben
BMC-rytteren Tejay van Garderen gjorde, hvad han kunne for at hjælpe Cadel Evans, men kaptajnen var svag.

Den forsvarende vinder Cadel Evans og hans BMC-hold blev de store tabere på Tourens første egentlige bjergslag på torsdagens 11. etape til La Toussuire.

Holdet indledte ellers et flot angreb 64 kilometer fra mål, da Cadel Evans stak af fra favoritterne og kørte op til sin hjælperytter Tejay van Garderen, som begyndte at trække sin kaptajn op ad Col de la Croix de Fer i højt tempo.

Men planen lykkedes ikke, for lidt efter gik Cadel Evans død, mens Team Sky med manden i førertrøjen, Bradley Wiggins, hentede ham tilbage i favoritgruppen.

- Vi forsøgte at ryste Bradley Wiggins lidt, og måske kunne vi isolere ham fra sit hold. Vi ville sætte hans hold under pres, men Wiggins var cool, siger Tejay van Garderen.

- Han blev bag sine ryttere og trak os langsomt tilbage. Det havde ellers været den perfekte dag til at indlede et angreb, for Sky var under pres. Det var bare ærgerligt, at Cadel ikke rigtig havde formen i dag.

De to BMC-ryttere nåede lige at tale sammen, da Evans var kommet frem til sin løjtnant. Men samtalen blev kort.

- Før han tabte kontakt til mig, sagde jeg til ham, at han burde stikke af, hvis han havde benene til det, for Wiggins så ud til at være isoleret.

- Men det næste, der skete, var, at han blev hægtet af, og så tænkte jeg: Åh nej, det var ikke planen, men så forsøgte jeg, at gøre det bedste for at mindske vores tab, siger Garderen.

Cadel Evans faldt fra andenpladsen til tredjepladsen i den samlede stillingen.

/ritzau/