Evans-chef i grøften: Jeg var oppe at køre
Cadel Evans punkterede tre gange i løbet af få minutter på grund af sabotage, og hans chef røg i grøften.

Uheldet ramte Cadel Evans hele tre gange i løbet af ganske få minutter på den sidste nedkørsel af Tourens 14. etape.

Den forsvarende vinder af løbet var en af de ryttere, som blev hårdest ramt af den sabotage, som Touren søndag blev offer for, da nogle banditter havde spredt små søm ud på vejen.

Og Evans' chef, BMC-manager Jim Ochowicz, havde så travlt, da Evans skulle have nyt hjul, at han faldt bagover og landede i grøften.

- Ja, jeg var sådan oppe at køre, at jeg røg i grøften, siger Jim Ochowicz, som straks han nåede frem til sin holdbus udbrød:

- Det var tegnestifter. Det var bare tegnestifter.

Amerikaneren vidste med det samme, at der var noget unaturligt ved de mange punkteringer i feltet.

- Der var 30 ryttere, som punkterede på samme tid, og Cadel havde tre styk. Desværre var sportsdirektørbilen langt bagude, da det skete første gang.

Også manden i den gule førertrøje, Bradley Wiggins, fik et søm i dækket. Løbet blev hurtigt neutraliseret, og ingen af favoritterne tabte tid.

- De øvrige respekterede det faktum, at der var mange punkteringer. Det var ikke kun os, der var ramt af uheld. Når den slags sker, bliver løbet neutraliseret.

- Nej, jeg er ikke sur. Der er ingen at være sur på. Jeg var bare interesseret i at få Cadel tilbage i løbet.

- Der var ryttere, som styrtede på grund af det. Det er en kriminel handling, som bragte rytterne i en farlig situation, siger Jim Ochowicz.

/ritzau/