Administration 

Europas bedste offentlige arbejdsplads ligger stadig på Lolland

Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune har for tredje gang placeret sig i toppen blandt Europas bedste arbejdspladser.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Europas bedste offentlige arbejdsplads er dansk og ligger på Lolland. Det må slås fast med syvtommersøm, efter at Center for Socialpsykiatri i år for tredje gang kan smykke sig med titlen.

Den anerkendte, socialpsykiatriske institution i Lolland Kommune fik torsdag det fornemme stempel i kategorien "mellemstore arbejdspladser" af den globale rådgivnings- og analyseorganisation Great Place to Work.

Direktør i Great Place to Works danske afdeling, Ditte Vigsø, siger, at Center for Socialpsykiatris resultat viser, at det lønner sig at satse på værdier som tillid, stolthed og fællesskab:

"På europæisk plan er det kun få offentlige arbejdspladser, der kvalificerer sig til listen med Europas Bedste Arbejdspladser. I år er det faktisk kun to, og de er begge fra Danmark. Kendetegnet for dem er, at lederne har en åben ledelsesstil med fokus på medindflydelse og gensidig respekt. Det skaber tilfredse og tillidsfulde medarbejdere, og det tror jeg mange andre - offentlige og private - arbejdspladser kan lære meget af. "

Resultatet af Great Place to Works undersøgelse efterlader ingen tvivl om, hvordan medarbejderne på Center for Socialpsykiatri trives. 100 % af dem svarer "ofte sandt" eller "næsten altid sandt" til udsagnet: "Alt taget i betragtning mener jeg, det er et rigtig godt sted at arbejde".

Visioner er vigtige

Leder af Center for Socialpsykiatri, Michael Christensen, siger, at det handler om at have visioner, når man vil skabe en god arbejdsplads:

"Ved at sætte nogle mål for fremtiden - både dem, der venter lige om hjørnet og på den lange bane - sikrer man, at alle ved, hvilken retning man skal i og er i stand til at følges hele vejen derhen. Ellers risikerer man at gå i stå, og at hverdagen bare bliver noget, man skal igennem," fortæller han.

Michael Christensen understreger, at de knap 100 medarbejdere på Center for Socialpsykiatri er nøje udvalgt for at sikre det rette kulturelle og menneskelige match:

"De fleste mennesker kan tillære sig den viden og de kompetencer, der skal til, men vores personlighed er rimeligt cementeret. Derfor er det afgørende, at vi ansætter medarbejdere, der passer ind i kulturen. For en virksomhed som Center for Socialpsykiatri handler det i høj grad om at have et fleksibelt sind," siger han.

Kun en regel gælder

Medarbejderne på Center for Socialpsykiatri er kun underlagt en enkelt regel, når de er på arbejde: Altid at bruge sin sunde fornuft. Reglen er forudsætningen for at nå tre udstukne mål: At overholde budgettet, at yde den bedste service ud fra de givne rammer og at opføre sig anstændigt. Det handler med andre ord om at give medarbejderne modet til selv at træffe beslutninger og på den måde få mere indflydelse på eget arbejde.

Noget tyder på, at medarbejderne synes om betingelserne. Siden Center for Socialpsykiatri begyndte at arbejde målrettet med arbejdsmiljøet, har kun to medarbejdere søgt væk til andre jobs. I samme periode er sygefraværet faldet fra 9,5 % til 3,5 % svarende til et fald på ca. 13 sygedage per medarbejder per år.

Ud over at være den bedst placerede offentlige arbejdsplads på den europæiske liste, klarer Center for Socialpsykiatri sig også flot i konkurrence med private virksomheder. På listen over Europas 50 bedste mellemstore arbejdspladser, hvor private også er medregnet, ligger Center for Socialpsykiatri således på en 10. plads.

Også i 2011 og i 2015 blev Center for Socialpsykiatri den bedst placerede offentlige arbejdsplads på listen med Europas Bedste Arbejdspladser. I 2015 blev centeret kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads i kategorien "mellemstore arbejdspladser". Centeret hører under Center for Social Indsats på Lolland, som i 2015 også modtog en pris, nemlig Arbejdsmiljørådets Arbejdsmiljøpris.

De flotte placeringer glæder formand for Social- og Psykiatriudvalget i Lolland Kommune Gert Mortensen:

"Tillykke til lederne og de ansatte i Center for Socialpsykiatri, som igen og igen viser, at de kan noget helt særligt. Her bliver arbejdsglæden taget alvorligt, og det har en positiv betydning for den store og vigtige indsats, de hver dag gør for borgerne. Alle på centeret kan være meget stolte af den velfortjente anerkendelse og for endnu en gang at være med til at sætte Lolland på verdenskortet," siger Gert Mortensen.

Listen med Europas 100 Bedste Arbejdspladser er baseret på nationale undersøgelser i 19 europæiske lande, og er foretaget af Great Place to Work. I alt 2.250 virksomheder og flere end 700.000 medarbejdere har deltaget i undersøgelsen. Alle virksomheder har selv valgt at deltage og dermed blive vejet på en arbejdsmiljø-vægt.

Fakta:

Kun to offentlige arbejdspladser havde i år kvalificeret sig til listen over Europas Bedste Arbejdspladser, og de er begge danske. Ud over Center for Socialpsykiatri er det Herning Kommunale Tandpleje, der landede som nr. 48 på listen.

Listen med Europas 100 Bedste Arbejdspladser er opdelt i tre kategorier:

50 Bedste Mellemstore arbejdspladser (50-499 medarbejdere).

25 Bedste Store arbejdspladser (flere end 500 medarbejdere)

25 Bedste Multinationale arbejdspladser

18 af Europas 100 bedste arbejdspladser er danske. Det samlede overblik fås på http://www.greatplacetowork.dk

Great Place to Work® offentliggør i år for 14. gang listen med de 100 Bedste Arbejdspladser i Europa. Den første liste blev offentliggjort i samarbejde med Europakommissionen i 2003.

Både offentlige og private arbejdspladser med mere end 50 medarbejdere kan deltage i den europæiske undersøgelse.

På alle de arbejdspladser, der deltager i undersøgelsen, modtager enten alle eller op til 400 tilfældigt udvalgte medarbejdere et spørgeskema, som måler graden af tillid, stolthed og fællesskab på arbejdspladsen.

Alle deltagende arbejdspladser udfylder endvidere en Kulturprofil, som omhandler arbejdspladsens kultur og tiltag, politikker og daglig praksis inden for HR og ledelse.

I den samlede vurdering lægges størst vægt på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, som indgår med 2/3 i den samlede vurdering, mens Great Place to Works evaluering af Kulturprofilen indgår med 1/3 i vurderingen.

Great Place to Work®i Danmark

Great Place to Work® er en analyse- og konsulentvirksomhed, der arbejder for at skabe et bedre samfund ved at hjælpe arbejdspladser med at blive bedre. Det danske kontor blev etableret i 2001 og offentliggør hvert år Danmarks Bedste Arbejdspladser®, samt hjælper offentlige og private arbejdspladser med at skabe en tillidsbaseret kultur. Great Place to Work® er repræsenteret i 51 lande verden over og har globalt hovedkvarter i San Francisco, USA.

OBS: Pressemeddelelsen og listen med de 100 bedste arbejdspladser er klausuleret til torsdag den 16. juni 2016, kl. 23.30.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

fly letter
Rejser

Slut med billige

flybilletter 

røg fra brand i bygning
Krimi

Brand i lagerbygning:

Luk alle døre og

vinduer

fodboldfans
Krimi

Brøndbybølle sigtet

for tre trøjerøverier

i S-tog 

kvinde sidder foran skærm
Sundhed

Tilbage ved skærmen? 

Sådan undgår du

trætte øjne

fly nødlander på motorvej
Helt vildt

Fly nødlander på

befærdet motorvej

Mette Frederiksen taler på pressemøde
Nyheder

Minksagen: Vil have

svar fra Mette F. 

ambulancer på motorvej
Krimi

Voldsomt uheld

skaber kø 

mand taler fra talerstol
Nyheder

Kim Jong-un om

få coronadødsfald:

Et uhørt mirakel

brandfolk i aktion
Krimi

Døgnrapport:
Snarrådig landmand, hurtig indsats og kø-kaos

kvinde kigger ind i kameraet
Krimi

Vild udvikling i den
uløste Hagen-sag

mekaniker står bøjet over bilmotor
Biler

Derfor er det blevet meget dyrere at reparere bilen

tre mænd viser trofæer
Kendte

Hitmager er død

pizza skæres ud
Nyheder

Verdens største pizzakæde presset ud

en lottokupon
Nyheder

Nybagt millionær:
Familien skal på

den helt store tur

Dansere på et dansegulv
Film og TV

Vild med dans
varsler store ændringer

En mand snører sit snørebånd
Kendte

Simon Kvamm

ny dommer

i X Factor

en hval på en lastbil
Dyreliv

Nu er hvalen fra Seinen død 

kvinder tager selfie
Nyheder

Venstre-profil

overrasker

- stiller ikke op

politikere i debat
Nyheder

Omstridt EU-parlamentariker melder sig ud

en gal Brøndby-tilhænger
Sport

Brøndby-fans: Ballademagere ødelægger det for os andre

Politiet med en hund ved en vej
Krimi

Person død i udbrændt bil

en smilende ældre mand
Nyheder

Varmechecken er kommet

Et par sidder hengivent udenfor
Kendte

Olivia Newton-Johns sidste dage: Kunne ikke gå

mønter på et bord
Nyheder

Inflationen går amok

tulipaner i en vase
Livsstil

Forlæng blomsternes levetid: Vask dine potter og vaser 

En mark med skrot og affald
Nyheder

Biler og skrot flyder: Frygt for forurening på Samsø

En mand i hvid skjorte
Nyheder

Messerschmidt:

Klart man ikke vil stemme på parti i intern strid

En hval i et net
Nyheder

Kran løfter hval op af Seinen 

en grædende mand ved en grav
Krimi

Mistænkt seriemorder for drab på muslimer anholdt

røgalarm i loftet
Nyheder

Det gør brandeksperterne

altid og aldrig derhjemme

Lenny Pihl sammen med en blondine på den røde løber
Kendte

Reality-stjerne i

kæmpe brandert:

Stak af fra politiet

Et flag fra 7-Eleven
Nyheder

Efter angreb: 7-Eleven

har åbnet hver tiende butik

Et stopskilt fra politiet
Krimi

Bilist tippede politiet:

Vanvidskørsel i lastvogn

Abdel Aziz Mahmoud på den røde løber med armen om sin mand
Kendte

Abdel og manden

er blevet forældre

En mand får en vaccine i overarmen.
Nyheder

Virus nået

til Grønland

Mads Vad og Michelle Kristensen midt i en dans
Kendte

Ikke med i

Vild med dans

En Volvo ved et smukt hus
Biler

Test: Volvo XC90

Herrefed herregårdsvogn

Lars Ranthe portræt. Han står bag et træ.
Kendte

Lars Ranthe:

Jeg blev nærmest

lam i kroppen

Badegæster i havnebad
Nyheder

Hedebølge på vej

Lastbil sidder fast i bro
Nyheder

Ups: Lastbil kørte ind i bro

Issey Miyake
Kendte

Kendt modedesigner død

villa
Nyheder

Her er landets billigste huse

Christopher Læssø
Kendte

Dansk skuespiller er single igen

Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

Så meget tjener Kristian Thulesen Dahl

Rutsjebane
Nyheder

Styrter i døden fra rutsjebane

Anne Heche
Kendte

Efter ulykke:

Hollywoodstjerne i ”ekstremt

kritisk tilstand”

Mar-a-Lago
Nyheder

Donald Trumps hjem ransaget af FBI

Krimi

Journalist anklaget for pædofile overgreb

kvinde smiler
Kendte

Olivia Newton-John 
er død 

væltet lastbil på motorvej
Nyheder

Døgnrapporten: Væltet lastbil, villabrande og øl i parken

Nyheder

Dræbte sort jogger:

Får livstid

jonas vingegaard står på balkon
Sport

Vingegaard: Kører søndag

mand med briller poserer
Kendte

Lars von Trier har

fået Parkinsons

badedyr og kanyle
Nyheder

Fandt kanyle

i badedyr 

mand poserer
Kendte

Andens store succes:

Det er ulønnet

fuldtidsarbejde

Britt Bendixen
Kendte

Vild med dans: Han afløser Britt Bendixen

mand smiler
Kendte

Skuespiller død

i trafikulykke

kong harald sidder ved vandet
Kongelige

Kong Harald

er udskrevet 

røg fra autocamper
Nyheder

Autocamper op i røg

Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller.
Film og TV

Vild med dans:

Her er den nye vært

Nyheder

Isbjørn angriber turist 

Nyheder

Venstre:
Vil overdække motorveje

billede af gris
Nyheder

En million svin er forsvundet

Krimi

Sigtes for voldtægt af 16-årig 

fra serien Riget - billede
Film og TV

Riget-stjerne: Vi havde spiritister på settet

hinkerude
Nyheder

DMI: Tørskoet og solrig skolestart

Sanya er en populær feriedestination
Nyheder

80.000 turister er strandet

jacob ellemann
Nyheder

Venstre: Ja til skattefradrag 

Politibetjent med hævet knippel
Nyheder

Døgnrapporten: Fodboldslagsmål, brande og ulykker.

Sport

Laudrup-Dufour sikrer Danmark VM-triumf 

Ulykkessted
Nyheder

Alvorlig ulykke:

Mand spiddet af jernpæl

Steen Langeberg
Kendte

TV 2-vært efter hård tid:
Nu lysner det

badegæster på strand
Corona

80.000 turister strandet

hele kronprinsfamilien
Kongelige

Her er Isabella og Christians nye skoler

Politi på gerningssted
Krimi

Mand tilstår drab på kvinde:

Jeg er stolt af det

Kronprins frederik og Isabella
Underholdning

Kronprinsen tog datter med til fræk rap-fest

En hurtigfærge på vandet
Nyheder

Kvinde føder midt på færgetur

et krigsskib på vandet
Nyheder

Krigsskibe fra Kina og Taiwan sejler tæt på hinanden

person står i teltåbning
Livsstil

Undgå klamme soveposer:

Pak rigtigt ud efter festival

En dykker i glasbur observerer en kæmpe hvidhaj
Dyreliv

Vild video:

Hvidhaj smadrer dykker-bur