EU vil forlænge budgetfrist for Spanien
Spanien vil få yderligere et år til at rette op på budgetunderskud, siger EU-diplomater.

EU's finansministre er på et møde i Bruxelles mandag og tirsdag indstillet på at give Spanien frem til 2014 til at få rettet op på landets nationale budgetunderskud, som ikke må overstige tre procent af bruttonationalproduktet (BNP), siger EU-diplomater.

- Kravene til Spanien vil blive revideret, så landet får endnu et år til at få rettet op på budgetunderskuddet, siger en diplomat og tilføjer:

- Det er nødvendigt, at Spanien foretager de nødvendige nedskæringer for at nå målet, og det vil blive diskuteret af finansministrene mandag og tirsdag. Jeg venter, at de får et år yderligere.

To andre diplomater siger også, at Spanien vil få forlænget tidsfristen til gengæld for nye spareindgreb.

I henhold til EU's budgetregler skal Spanien reducere det nationale budgetunderskud til maksimalt tre procent af BNP inden udgangen af 2013.

Men dyb recession, efter at boligboblen i landet bristede, har vanskeliggjort opgaven for Spaniens politiske ledere.

Frankrigs finansminister, Pierre Moscovici, har op til finansministrenes møde understreget, at de spanske banker skal have genskabt deres kapitalgrundlag hurtigt.

Finansministrene skal både drøfte krisen i Spanien og den spanske banksektor samt den græske finanskrise og Cyperns anmodning om en redningspakke.

Mandag aften er det kun eurozonens finansministre, som mødes. Tirsdag mødes alle 27 EU-landes finansministre.

/ritzau/Reuters