EU-politiker: Grækerne har forstået alvoren
Grækenlands premierminister meddelte igår, at han træder af. Og det kan skabe ro, tror Dan Jørgensen (S). Foto: Polfoto, (AP Photo/Thanassis Stavrakis) / POLFOTO
Dan Jørgensen håber, at grækernes nye koalitionsregering kan skabe ro i Grækenland, og at de endelig har forstået alvoren.

Situationen i Grækenland tog i aftes en ny drejning, da premierminister George Papandreou meddelte, at han ikke vil stå i spidsen for en ny koalitionsregering.

Og det håber medlem af EU-Parlamentet, Dan Jørgensen (S), kan være med til at få landet til at komme videre og fokusere på de forhindringer, landet står overfor.

"Jeg tror, de fleste politikere i Grækenland har forstået krisens alvor. De har forstået, at hvis man ikke finder en mere varig løsning på problemerne i Grækenland, så risikerer de at ryge ud af euroen, og så ender man i regulært kaos og et ukontrolleret statsbankerot. Det er der trods alt ingen, der ønsker," siger han til Newspaq.

Dan Jørgensen håber også, at den nye regering kan være med til at fjerne det interne splid og det han kalder "drillerier".

"Det forhåbentligt skabe ro, og fjerne det interne spild der har været. Og også få stoppet nogle af de interne drillerier, der har gået på Papandreous person, og få gennemført de reformer, der er nødvendige for at landet kan komme videre," siger han.

Der er nyvalg i Grækenland til februar.