EU: Bland ikke terror og islam sammen
EU Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for, hvordan politikere bør - og ikke bør - udtale sig om islam og terrorisme.

Europæiske politikere bør undgå ord som jihad, fundamentalistisk og islamisk, når talen falder på terrorisme. 

Det mener i hvert fald EU Kommissionen, der har udarbejdet en række retningslinjer for, hvordan politikere og embedsmænd bør - og ikke bør - omtale islam og terrorisme. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Ifølge nogle af de embedsmænd, der har arbejdet med retningslinjerne, er der i øjeblikket stor sandsynlighed for misforståelser. For de fleste europæere betyder et ord som jihad hellig krig. Men for mange muslimer er jihad lig med en indre kamp for at blive så god en muslim som muligt.

Et af kommissionens foreslag lyder derfor, at man i stedet for at sige islamiske terrorister bør sige terrorister, der påkalder sig islam på en udnyttende måde .

Men ifølge det danske medlem af Europaparlamentet Mogens Camre (DF) er de nye retningslinjer det rene pjat.

- Det er fuldstændigt grotesk latterligt. Det handler om, at man endelig ikke må fornærme de personer, der vil gå rundt heroppe og myrde europæere. Som om, at hvis vi taler rigtig pænt om de galninge, så gør de os nok ikke noget, siger han.

Ifølge The Telegraphs kilder har retningslinjerne et formål, der går langt videre end blot at skåne en bestemt gruppes følelser.

- Forsigtig brug af visse begreber handler ikke om tom politisk korrekthed men stammer fra en klar erkendelse af EU s interesser i kampen mod terrorisme. Terrorister udnytter og forøger mistanker (mod islam, red.), siger kilden til The Telegraph.

Mogens Camre mener ikke, at retningslinjerne vil blive overholdt. Alligevel kritiserer han Kommissionen for at gå ind i den slags spørgsmål.

- Der er tale om nogle småtbegavede embedsmænd, der ikke har nogen folkelig opbakning. Men det er slet ikke deres opgave at gå ind i den slags ting, siger Mogens Camre.  

via Listen To News