Etiopien bomber Somalias hovedstad
Etiopiske jetjagere bombede mandag morgen lufthavnen i Somalias hovedstad, Mogadishu. Konflikten truer med at brede sig.

Mandag morgen fløj etiopiske jetjagere ind over Somalias hovedstad, Mogadishu, og smed mindst to bomber på landets internationale lufthavn, skriver AP.

Bomberne blev smidt af russisk-lavede kampfly, og der er ikke forlydender om dræbte eller sårede. Angrebet er et led i den seneste eskalering af konflikten mellem Somalias islamistiske militser, De Islamiske Domstole, og landets midlertidige regering, som støttes af Etiopien.

Islamisterne erklærede for nylig hellig krig imod de etiopiske tropper, som er i landet, og de seneste dage har militserne kæmpet mod regeringshæren og etiopiske tropper uden for regeringsbyen Baidoa.

Somalias regering har ingen reel kontrol over landet, mens De Islamiske Domstole har kontrollen over Mogadishu og resten af det sydlige Somalia, hvor bevægelsen har formået at skabe ro for første gang i mange år.

Etiopien, der er et kristent land, erklærede via sin premierminister søndag nat, at landet »var tvunget til at gå i krig« mod Somalias islamister, som har erklæret hellig krig mod de etiopiske tropper i landet.

Mandag morgen smed regeringshæren med støtte fra etiopierne De Islamiske Domstole ud af en lille by ved grænsen til Etiopien.

I Afrika har eksperter længe advaret om, at Etiopiens indblanding kan få konflikten i Somalia til at brede sig, så Eritrea også går ind i landet.