Et år efter makabert bandedrab er gerningsmand på fri fod
1. juni 2016 blev et medlem af banden Black Army på brutal vis stukket i halsen på åben gade i Vejle, og politiet leder stadig efter gerningsmanden. Arkivfoto. Foto: /Colourbox
Tre mænd er eftersøgt internationalt efter brutalt drab på bandemedlem på åben gade sidste år i Vejle.

1. juni 2016 blev et medlem af banden Black Army på brutal vis stukket i halsen på åben gade i Vejle.

Mohammed Sendi overlevede ikke overfaldet, og her snart et år efter leder politiet stadig efter gerningsmanden, oplyser vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi.

Siden få dage efter drabet har politiet efterlyst tre personer i udlandet via Interpol, men de tre er endnu ikke fundet.

- Det er status quo. De er forsvundet ud af landet, siger Carsten Thostrup.

Politiet kan ikke sige noget om, hvor man har de tre mænd mistænkt for at skjule sig.

Mohammed Sendi, der havde afghanske rødder, blev 31 år gammel.

En 26-årig mand er mistænkt for at være hovedgerningsmanden.

Forud for knivstikkeriet, som fandt sted en onsdag aften, mødtes offeret med tre mænd. Ifølge politiet var det ud over den 26-årige formodede drabsmand dennes 22-årige lillebror og en tredje mand. Mødet fandt sted på Vestergade i Vejle.

Klokken kvart i otte om aftenen modtog politiet anmeldelsen om knivstikkeriet. Kort efter blev manden erklæret død, og politiet iværksatte drabsefterforskning.

Politiets teori er, at den mistænkte har haft en narkogæld til sit offer, som han ikke var i stand til at betale. På den formodede flugtrute fra gerningsstedet fandt politiet en skarpladt pistol.

Man fandt også en kniv, som politiet formoder, er gerningsvåbnet i drabssagen.

/ritzau/