Espersen: Vi harforsømt politiets udstyr
Gammeldags ¿ De konservative har været for optaget af betjente på gaden og glemt investeringer i ny teknologi, erkender justitsminister Lene Espersen.Dansk Folkeparti vil handle hurtigt og er klar med flere penge til politiet, hvis det viser sig at være n

Dansk politi knirker af gammeldags udstyr, og justitsminister Lene Espersen (K) erkender nu, at også hendes eget parti har forsømt at finde penge til at gøre noget ved problemet.
»Det er skiftende politikere ¿ jo, også fra mit eget parti ¿ der i årevis har lavet aftaler, hvor hele fokus lå på hurtigt at få mange betjente på gaden i stedet for at satse på ny teknologi. Vi har haft fokus på borgerne på kort sigt, og det laver vi nu om på,« siger hun og henviser til, at der i den nye politireform er afsat penge til en mængde nyt udstyr.
Men selvom politikerne har sat skub i den store reform, går det for langsomt, mener Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, der ikke vil vente flere år, før løsningerne er parate.
Efter Nyhedsavisens gennemgang af politiets udstyr i Danmark og Sverige vil han nu have justitsminister Lene Espersen til at finde de mest akutte problemer og gøre noget ved dem med det samme.
Peter Skaarup er også parat til at finde flere penge til politiet på næste års finanslov, hvis pengekassen ikke er stor nok.
»Sagen viser, at vi har en gigantudfordring indenfor politiets teknologi, når vi halter bagefter for eksempel Sverige,« siger han.