Esbjerg-træner: Vi skal fra Parken med en sejr
Den tidligere Hobro-træner Jonas Dal, der nu er cheftræner i Esbjerg, vurderer, at vestjyderne er optimalt forberedt til at optræde på en af de sværeste udebaner i Superligaen, når holdet gæster FCK. Foto: Brohus Anders/Free
Der er skiftet en del ud i Esbjerg i vinterpausen, og det vil allerede kunne ses i forårspremieren mod FCK.

Esbjerg stiller op med en forynget trup med tre mulige debutanter og et comeback til en af klubbens tidligere profiler, når vestjyderne søndag gæster FC København.

Backen Nikolaj Hagelskjær er sikker på at få debut, afslører Esbjerg-træner Jonas Dal, som er forberedt på at tage kampen op med Superligaens øjeblikkelige førerhold.

- Vi skal fra Parken med en sejr og vise, at vore dygtige individualister kan sættes sammen til noget relationelt - og et kollektiv, siger Jonas Dal til klubbens hjemmeside.

Jeppe Højbjerg i målet er vendt hjem og står foran sin superligadebut, mens Jesper Jørgensen er hentet hjem og gør comeback i sin Esbjerg-kamp nummer 202 efter fem år i belgisk fodbold.

Jesper Lauridsen og Ronnie Schwartz kan også få debut for Esbjerg.

- Vi har haft et godt transfervindue og har i Jesper Jørgensen og for den sags skyld også Jesper Lauridsen fået tilført stabilitet.

- Det var dygtigt og rettidigt, at vi på baggrund af Ryan Johnson Laursens skade hentede Nikolaj Hagelskjær til højrebackpladsen, og han kommer til at starte inde i Parken.

- Og så har vi fået Ronnie Schwartz ind som et supplement til Mick van Buren helt fremme, påpeger Jonas Dal.

Den tidligere Hobro-træner vurderer, at Esbjerg er optimalt forberedt til at optræde på en af de sværeste udebaner i Superligaen.

- Vi har nået meget både på det teammæssige og med hensyn til taktisk at spille på den måde, vi gerne vil som hold og i forhold til hinanden.

- Det er glædeligt, at vi har formået at stå sammen som en enhed og været gode til at holde nullet i træningskampene, siger Jonas Dal.

Esbjergs udgangspunkt er en placering som næstsidst i Superligaen med pæn afstand til de omkringliggende hold.

Esbjerg spiller kampen mod FCK søndag klokken 16.

/ritzau/