Esbjerg henter back i Rosenborg
Superligaklubben Esbjerg fB henter Peter Ankersen i Rosenborg på fireårig aftale.

Superligaklubben Esbjerg har indgået en fireårig aftale med Peter Ankersen, der efter to sæsoners fravær vender tilbage til sin barndomsklub.

Den 21-årige back forenes dermed med sin tvillingbror, Jakob, der for nylig forlængede sit samarbejde med klubben.

Peter Ankersen er købt fri af en fireårig kontrakt i Rosenborg BK og er i truppen til søndagens kamp i Superligaen mod AC Horsens på hjemmebanen.

- Jeg var ikke meget i tvivl, da muligheden for at vende tilbage til Esbjerg opstod. På det sportslige plan har jeg været glad for at være i Rosenborg og har lært at leve som professionel i en stor klub, siger Peter Ankersen i en pressemeddelelse.

- Men jeg har haft svært ved at falde til i Trondheim, og så er det vanskeligt at få det til at fungere på banen. Jeg har hele tiden haft en forestilling om, at jeg gerne ville tilbage og spille i Esbjerg, men havde ikke regnet med, at muligheden opstod så hurtigt.

Peter Ankersen skiftede i sommeren 2010 til Vejle Boldklub, nu Vejle Boldklub Kolding, hvor han hurtigt blev en af profilerne, og i slutningen af marts 2012 kunne Vejle-Kolding offentliggøre, at klubben havde solgt talentet til den norske storklub.

I Rosenborg nåede han 18 kampe i Tippeligaen, pokalturneringen og kvalifikationen til Europa League.

Esbjerg ligger efter sæsonens første fem kampe nederst i Superligaen med blot et enkelt point.

/ritzau/