Esbjerg gør slutspilskamp sværere efter stryg i Odense

Team Esbjerg måtte se sig slået stort i Odense tirsdag aften, da Odense Håndbold trak fra mod slutningen.
Sandra Toft Galsgaard og Team Esbjerg fulgte med indtil slutfasen, da holdet tabte ude til Odense Håndbold tirsdag aften.
Sandra Toft Galsgaard og Team Esbjerg fulgte med indtil slutfasen, da holdet tabte ude til Odense Håndbold tirsdag aften. Foto: Ritzau Scanpix/Scanpix

To point havde lunet gevaldigt for Team Esbjerg tirsdag i jagten på den bedste udgangsposition til slutspillet i HTH Go Ligaen.

Sådan gik det dog langt fra, da vestjyderne besøgte Odense Håndbold, som endte med at køre gæsterne helt over med en 33-23-sejr.

Dermed forbliver Esbjerg på 26 point med en enkelt kamp tilbage i grundspillet. Klubben måtte se Viborg HK snuppe fjerdepladsen med en udesejr på 25-24 over Aarhus United.

Odense nåede op på 31 point, og en sejr over Ringkøbing vil sikre andenpladsen efter København Håndbold.

Esbjerg havde fokus på fjerdepladsen i ligaen inden opgøret, da den giver point med i slutspillet, hvor otte hold spiller i to grupper.

Gæsterne måtte dog stille op uden Estavana Polman, der ikke var blevet klar efter sin skade, og det kunne ses i Esbjergs offensiv i indledningen.

Her søgte gæsterne efter åbninger, men hjemmeholdet slog til på flere kontraløb og ændrede 3-3 til en 7-3-føring, mens Esbjerg havde svært ved at trænge igennem Odenses kompakte defensiv.

Vilde Ingstad sørgede dog for reducering til 5-8 for Esbjerg, og Mette Gravholt reducerede yderligere, mens Odense begyndte at sløse med afslutningerne.

Efter 20 minutter var opgøret næsten lige ved 8-9, men igen fik Esbjerg udfordringer offensivt, og Odense øgede til 11-8.

Det lykkedes dog Esbjerg at holde spændingen intakt og blot være bagud 11-12 ved pausen.

I en rodet indledning på anden halvleg holdt Esbjerg sig inde i opgøret, men Odense bragte sig igen foran med to mål ved 19-17 og 18 minutter igen.

Indtil da havde hjemmeholdets føring hele tiden været på et eller to mål, men med et kvarter igen var Odense foran 21-18.

Herfra øgede hjemmeholdet og sikrede sig storsejren på ti mål, da Esbjergs kræfter slap op.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.