Ernæringsformand går af
Bjørn Richelsen forlader posten formand for Motions- og Ernæringsrådet efter kraftig kritik, som han kalder for en hetz.

Bjørn Richelsen trækker sig som formand for Motions- og Ernæringsrådet (MER). Det sker, efter at han er blevet kritiseret for at have en uheldig dobbeltrolle.

Som formand for Motions- og Ernæringsrådets har professor Bjørn Richelsen modtaget penge fra to store medicinalfirmaer Roche og Sanofi-Aventis, der producerer slankepiller. Og samtidig har han udtalt sig positivt om pillerne uden at fortælle, at han var lønnet af firmaerne.

Selv erkendte Bjørn Richelsen i sidste uge, da han blev konfonteret med beskyldningerne, at han havde modtaget penge, men understregede, at det var til forskning og ikke til ham personligt. Men nu har Bjørn Richelsen altså alligevel valgt at trække sig.
?

- Selv om anklagerne er urimelige, vil forsidehistorierne betyde, at man som formand får mindre troværdighed i befolkningen. Dette smitter naturligvis af på hele rådet og dermed på MERs mulighed for at vise den ?sunde? vej inden for ernæring og motion,? lyder begrundelsen på tilbagetrædelsen fra Bjørn Richelsen i en pressemeddelse.

Bjørn Richelsens havde ellers først planlagt at forlade posten som formand i 2007.
?

- Jeg ville træde tilbage først i 2007 på grund af øget arbejdspres i øvrigt. Naturligvis havde jeg håbet, at det ville have foregået i fred og ro; men det blev altså ikke tilfældet. Den pågående mediehetz mod min person med meget manipulerende anklager bragt i avisen, 24-timer, har fremskyndet denne beslutning?, lyder det fra Bjørn Richelsen.