Eriksen og Tottenham har kurs mod Wembley
Tottenham og Christian Eriksen skuffede i Liga Cup-semifinalen (arkiv). Foto: Tim Ireland/AP
Tottenham havde det svært, men vandt til sidst med 1-0 over Sheffield United i Liga Cup-semifinalen.

Christian Eriksen og Tottenham tog onsdag aften et stort skridt mod Liga Cup-finalen på Wembley med 1-0-hjemmesejren over Sheffield United fra den tredjebedste række.

Opgøret var den første af to semifinaler mellem holdene.

Tottenham havde det overraskende svært mod de undertippede gæster, selvom det på papiret egentlig ikke burde være tilfældet.

Mens Tottenham indtager sjettepladsen i Premier League, så er Sheffield United blot nummer syv i League 1 og altså end ikke placeret på en oprykningsplads til Englands næstbedste række, The Championship.

Først et kvarter før tid scorede Tottenham til 1-0, da Andros Townsend scorede på et straffespark.

Sheffield United stod solidt i defensiven, som klart er holdets styrke. Tottenham pressede som ventet mest på for en scoring, men udeholdet kunne gå til pause med stillingen 0-0.

Selvom Sheffield United spiller i Englands tredjebedste række, så har klubben i denne sæsons Liga Cup overrasket stort. I kvartfinalen sendte Sheffield United Premier Leagues øjeblikkelige nummer tre, Southampton, ud af turneringen.

Efter pausen var det fortsat svært at få øje på de store Tottenham-chancer, og Sheffield United lignede et hold, der satsede på at tage 0-0 med til returkampen 28. januar.

Men så rørte Sheffield United-spilleren James McEveley bolden med hånden, og straffesparket blev tildelt.

Christian Eriksen spillede hele kampen for værterne, men var ikke afgørende. Danskeren havde nogle potentielt farlige pasninger, som dog ikke blev til noget.

Tottenham sejrede fortjent, og selvom det kun blev til en 1-0-sejr, må London-klubben betegnes som storfavorit til at avancere til finalen.

I finalen møder vinderen af Tottenham-Sheffield United vinderen af opgøret mellem Liverpool og Chelsea.

De to Premier League-klubber mødtes tirsdag på Anfield i den første semifinalekamp i Liverpool, hvor det endte 1-1.

Der er returkamp mellem Liverpool og Chelsea i London 27. januar.

/ritzau/