Eriksen godkender generalprøve mod Tyskland
Christian Eriksen scorede til 1-0 i Danmarks remis mod Tyskland i Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Fodboldlandsholdet skal tage det gode forsvarsspil fra remisen mod Tyskland med til Kasakhstan, mener Eriksen.

Den danske målscorer Christian Eriksen mener, at fodboldlandsholdet fik et godt udbytte af tirsdagens 1-1-testkamp mod Tysklands verdensmestre.

Særligt forsvarsspillet var på et niveau, som gerne må gentages i lørdagens VM-kvalifikationskamp i Kasakhstan, mener Eriksen, der tirsdag vikarierede som anfører.

- Det var en testkamp, så det betyder ikke det store som sådan, men det var en god generalprøve før kampen mod Kasakhstan.

- Vi kan tage med videre, at vi godt kan finde ud af at forsvare. Selvfølgelig scorede de et dumt mål i en situation, hvor vi var i overtal i feltet, men i store dele af kampen holdte vi dem fra de helt store chancer.

- De havde nogle skud udefra, som Rønnow pillede rigtig godt. Defensiven er det mest positive, vi kan tage med fra kampen, siger Christian Eriksen.

I den anden ende af banen forventer midtbanestjernen, at Danmark får noget mere boldbesiddelse i den på papiret lettere kamp mod Kasakhstan.

- Vi ved, at kampen mod Kasakhstan bliver en helt anden kamp. Vi havde respekt for Tyskland, og Kasakhstan spiller måske endnu mere direkte end tyskerne, og det skal vi være opmærksomme på.

- Og så skal vi være endnu bedre til at straffe de andres fejl, end vi var i dag, siger han.

Kampen fungerede som et 25 års jubilæum for Danmarks EM-triumf i 1992, hvor tyskerne blev slået i finalen.

Christian Eriksen var fire måneder gammel, men han gjorde alligevel sit til at rekonstruere den store danske begivenhed tirsdag aften i Brøndby.

Han bankede således bolden hårdt i mål i samme minuttal og fra næsten samme position, som John "Faxe" Jensen gjorde ved 1-0-målet i 1992.

- Jeg havde snakket med "Faxe" om det. Ej, det var skæbnen, der ville, at det skulle være i det samme minut, siger Christian Eriksen.

/ritzau/