Erik Fabrin siger farvel til politik

Nu må det være nok, siger KL's næstformand, Erik Fabrin, om sin borgmesterpost i Rudersdal Kommune.

Rudersdal Kommune i Nordsjælland skal se sig om efter en ny borgmester. Efter 28 år har Venstre-borgmester Erik Fabrin valgt ikke at genopstille til næste kommunalvalg i 2013, skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

- Med udgangen af denne valgperiode har jeg været medlem af Søllerød og nu Rudersdal Kommunalbestyrelse i næsten 40 år, heraf 28 år som borgmester. Jeg vil være 72,5 år, når næste valgperiode begynder. Nu må det være nok, siger Erik Fabrin.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Jeg har derfor bedt Venstres vælgerforeninger i Rudersdal om at finde en ny borgmesterkandidat til næste valg, siger han videre.

På landsplan har Erik Fabrin markeret sig ved at være næstformand i KL, Kommunernes Landsforening.

Venstre i Rudersdal har nu en måned til at finde Fabrins afløser som partiets spidskandidat. Det bliver besluttet på et opstillingsmøde 6. september.

Formanden for Venstres vælgerforening i Rudersdal, Gitte Rasmussen, peger på, at afløseren skal findes i byrådsgruppen.

Både blandt de politiske med- og modspillere i kommunalbestyrelsen står der respekt om Erik Fabrin.

- Det er en af de helt store, tunge lokalpolitiske skikkelser, der siger tak for denne gang, siger Jens Bruhn, der er socialdemokratisk gruppeformand og Kultur- og Fritidsudvalgsformand i Rudersdal til Frederiksborg Amts Avis.

- Fabrin fostrede ideen om at samarbejde bredt med alle partier, en opgave han har løftet meget fornemt, fortsætter han.

Selv om Erik Fabrin ikke genopstiller, fortsætter han på sine poster i KL indtil valget i 2013. Han ønsker dog endnu ikke at kommentere, om han også fortsætter som borgmester valgperioden ud.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.