Erik Fabrin siger farvel til politik
Nu må det være nok, siger KL's næstformand, Erik Fabrin, om sin borgmesterpost i Rudersdal Kommune.

Rudersdal Kommune i Nordsjælland skal se sig om efter en ny borgmester. Efter 28 år har Venstre-borgmester Erik Fabrin valgt ikke at genopstille til næste kommunalvalg i 2013, skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

- Med udgangen af denne valgperiode har jeg været medlem af Søllerød og nu Rudersdal Kommunalbestyrelse i næsten 40 år, heraf 28 år som borgmester. Jeg vil være 72,5 år, når næste valgperiode begynder. Nu må det være nok, siger Erik Fabrin.

- Jeg har derfor bedt Venstres vælgerforeninger i Rudersdal om at finde en ny borgmesterkandidat til næste valg, siger han videre.

På landsplan har Erik Fabrin markeret sig ved at være næstformand i KL, Kommunernes Landsforening.

Venstre i Rudersdal har nu en måned til at finde Fabrins afløser som partiets spidskandidat. Det bliver besluttet på et opstillingsmøde 6. september.

Formanden for Venstres vælgerforening i Rudersdal, Gitte Rasmussen, peger på, at afløseren skal findes i byrådsgruppen.

Både blandt de politiske med- og modspillere i kommunalbestyrelsen står der respekt om Erik Fabrin.

- Det er en af de helt store, tunge lokalpolitiske skikkelser, der siger tak for denne gang, siger Jens Bruhn, der er socialdemokratisk gruppeformand og Kultur- og Fritidsudvalgsformand i Rudersdal til Frederiksborg Amts Avis.

- Fabrin fostrede ideen om at samarbejde bredt med alle partier, en opgave han har løftet meget fornemt, fortsætter han.

Selv om Erik Fabrin ikke genopstiller, fortsætter han på sine poster i KL indtil valget i 2013. Han ønsker dog endnu ikke at kommentere, om han også fortsætter som borgmester valgperioden ud.

/ritzau/