Erik Damgaard for alvor på røven
Bodelmutter Anni Brinch her med sin konkurs-truede mand, hvis firma er gået fra et overskud på over én milliard til et kæmpe underskud. Foto: DR
Der er ingen hjælp fra de kreditorer, som kan frede den tidligere rigmand og redde hans investeringsselskab fra at undgå konkurs.

Det moderlige trøsteinstinkt i bordelmutter Anni Brinch er muligvis på overarbejde i denne tid.

Hendes mand, den tidligere it-milliardær Erik Damgaard, er nemlig i overhængende fare for at gå konkurs med sit selskab Erik Damgaard Porteføljeinvest A/S.

Det skriver Børsen.

Rigmandens plan er ellers, at det underskudsgivende selskab skal gennemgå en kontrolleret afvikling, men nøglekreditorer har endnu ikke villet skrive under på en sådan aftale.

Hvis Damgaard skal undgå en konkurs, kræver det, at pengeinstitutterne går med til ikke at indkræve de lån, som den tidligere Navision-milliardærs firma har kautioneret for.

Men trods selskabet har modtaget flere tilkendegivelser fra kreditorer, er det altså alligevel ikke lykkedes at indgå en aftale, der freder Damgaard, hvis kontrollerede afvikling derfor hænger i en tynd tråd.

Den tidligere rigmands selskab havde i 2010 et underskud på 427,3 millioner kroner, hvilket giver et samlet underskud på egenkapitalen på minus 388 millioner kroner.

For tre år siden var samme firmas overskud på over en milliard kroner.

Erik Damgaard har ikke ønsket at udtale sig til Børsen om sagen.