Erhvervsministeriet Erhvervsministeren inddrager dansk erhvervsliv i Brexit-forhandlinger
Erhvervsministeren mødtes i dag, onsdag den 21. juni 2017, med en række organisationer for at drøfte særlige danske interesser i de netop indledte forhandlinger mellem EU og Storbritannien.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Brexit-forhandlingerne er nu officielt gået i gang. Regeringens hovedprioritet i de kommende forhandlinger vil være at fremme danske interesser, herunder ikke mindst danske virksomheders interesser. Erhvervsministeren afholdte derfor i dag møde med en række centrale danske organisationer for at drøfte, hvilke særlige danske erhvervsinteresser, der er på spil, når briterne ikke længere er en del af EU.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen :

"Som erhvervsminister er det afgørende for mig at sikre en tæt dialog med erhvervslivet om Brexit, da forhandlingerne kan få store konsekvenser for danske virksomheder. Allerede dagen efter folkeafstemningen blev der nedsat en interministeriel Brexit Task Force, hvor der blandt andet har været fokus på danske virksomheders interesser, og vi har løbende haft tæt kontakt med erhvervslivet. I dag har jeg haft besøg af en række centrale organisationer for at drøfte, hvor de ser de danske interesser, nu hvor forhandlingerne med briterne er gået i gang. Nu er det så mit job at sikre, at vi tager de mange gode indspark, jeg har fået i dag, med videre i forhandlingsforløbet, så vi kan sikre dansk erhvervslivs interesser bedst muligt."

7 pct. af den samlede danske eksport går i dag til Storbritannien, mens 47 pct. går til resten af EU-landene. EU's indre marked vil derfor fortsat efter Brexit være Danmarks klart største eksportmarked. Det er derfor afgørende for regeringen, at man efter Brexit bevarer integriteten af EU's indre marked.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

"EU's indre marked er Danmarks klart største eksportmarked, og det vil det fortsat være efter Brexit. Vi vil arbejde for at sikre, at danske virksomheder ikke i fremtiden bliver udsat for unfair konkurrence fra britiske virksomheder. Fx skal vi sikre, at hvis britiske virksomheder får privilegeret adgang til det indre marked, så vil de skulle leve op til de samme krav som danske virksomheder −fx i forhold til statsstøtte, konkurrence, produktstandarder, miljøbeskyttelse og forbrugerrettigheder."

På mødet deltog:

Eksportforeningen

Horesta

Danske Maritime

Håndværksrådet

Dansk Industri

Dansk Erhverv

Danske Rederier

Fjernvarmeindustrien

Vindmølleindustrien

Landbrug & Fødevarer

Lægemiddelindustrien

Dansk Byggeri

Fondsmæglerforeningen

Dansk Venturekapital- og Private Equity Forening

Finans Danmark

Forbrugerrådet Tænk

Forsikring og Pension

Pressekontakt: Presserådgiver i Erhvervsministeriet Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.