Erhvervsliv vil føre Rio-mål ud i livet
Europæiske virksomheder tager politikernes klimamål fra FN-topmødet i Rio med på tour rundt i Europa.

En række store globale virksomheder sætter nu bæredygtig økonomisk vækst på dagsordnen.

Det sker med Tour Sustainable Europe, hvor flere virksomheder næste år besøger 14 byer i Europa. På touren vil de vise de løsninger, der skal til for at opnå bæredygtighed.

Initiativet kommer efter FN-topmødet Rio+20 i Brasilien i juni.

- Topmødet viste med al tydelighed, at politikerne ikke kan finde fælles fodslag. Derfor er det glædeligt at se, at virksomhederne allerede har mange af de løsninger, der skal til. og er klar til at vise, hvad de kan, siger partner i KPMG, Christian Honoré.

- Det er utroligt vigtigt, at erhvervslivet tager sit ansvar alvorligt, for uden virksomhederne er der ingen chance for, at vi kan skabe bæredygtig økonomisk vækst, siger han.

Revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG er partner og rådgiver på Tour Sustainable Europe. Med er også tidligere chef for FN's klimapanel, Yvo de Boer, der nu er global KPMG-rådgiver.

- Erhvervslivet spiller en enorm rolle i at skabe bæredygtig vækst. Men det er afgørende, at politikerne formår at opstille nogle faste og langsigtede rammer, så virksomhederne ved, hvad de har at rette sige efter, siger Yvo de Boer.

Den danske klimakommissær, Connie Hedegaard, hilser erhvervslivets initiativ velkommen:

- Jeg er glad for den fokus, der bliver sat på energibesparelser i byerne, og derigennem også på nedsat udsendelse af drivhusgasser, siger hun i en kommentar til touren.

Af danske virksomheder planlægger Grundfos at skulle med rundt til alle 14 europæiske byer for at fremvise nogle af deres nyeste produkter.

/ritzau/