Erhvervsliv glad for flere videnpiloter
Regeringen varsler en styrkelse af ordning med videnpiloter - og det vækker glæde i erhvervslivet.

Regeringen får ros fra erhvervslivet for nu at styrke den såkaldte videnpilot-ordning, der gør det muligt for akademikere at komme i job på mindre virksomheder.

Ordningen skal løftes med 88 millioner kroner, så der nu bruges 36 millioner kroner i år, 52 millioner kroner næste år og 44 millioner kroner i 2014.

Det vækker stor tilfredshed i organisationen Dansk Erhverv, der kalder beslutningen "en sejr".

- Regeringen ønsker at styrke virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne på en nem måde uden de store krumspring. Det er nu en gang dygtige medarbejdere, som gør en forskel, siger Christian Ohm, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Han advarer dog om, at man skal holde ordningen inden for den private sektor og ikke brede den ud til det offentlige.

- Det er i det private, at der er en samfundsøkonomisk gevinst ved at bygge bro mellem de unge akademikere og de virksomheder, som ikke i dag bruger medarbejdere med en længerevarende uddannelse, mener Christian Ohm.

Ordningen indebærer, at virksomheder med under 100 ansatte og få højtuddannede kan få løntilskud til at ansætte en akademiker i en projektansættelse.

Også i DS Håndværk & Industri glæder man sig, blandt andet fordi regeringen ikke længere vil udelukke diplomingeniører for at være omfattet.

- Diplomingeniører er stærke på den anvendelsesorienterede viden, og de kender virksomhedernes hverdag fra deres praktikophold, siger Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri.

Fagforbundet FTF glæder sig over, at ordningen udvides til også at omfatte ledige med mellemlange uddannelser.

- Videnskabsministeren skal have ros for at udvide ordningen nu, hvor der er så hårdt brug for indsatser, som kan skabe nye job, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

/ritzau/