Erdogan er igen boss i eget parti og lover kamp mod bøller
- I stedet for at møde vort folk med bøjet nakke, vil vi møde disse udskud med rank ryg både hjemme og i udlandet. Vi vil fortsætte kampe mod terrorgrupper, siger Erdogan til partistøtter efter at være genvalgt som formand for AKP. Foto: Handout/Reuters
Som eneste kandidat og med opbakning fra 96 procent er Erdogan efter forfatningsændring igen formand for AKP.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er igen leder af AKP, som han stiftede for 16 år siden.

Han blev tvunget fra posten, da han blev præsident for tre år siden. Men med en forfatningsændring, der blev gennemført for nylig, kan han igen indtage rollen som formand for partiet.

Det er første gang i 70 år, at en leder af Tyrkiet også er leder af et politisk parti. Ismet Inönü, som efterfulgte landsfaderen Mustafa Kemal Atatürk, var præsident indtil 1950, mens han var partileder.

I en tale på en partikongres søndag siger Erdogan, at han vil fokusere på bekæmpelsen af terrorisme.

- I stedet for at møde vort folk med bøjet nakke, vil vi møde disse udskud med rank ryg både hjemme og i udlandet. Vi vil fortsætte kampen mod terrorgrupper, siger Erdogan til tusinder af partistøtter på kongressen.

Erdogan blev valgt til posten uden modkandidater. Han fik opbakning fra 96 procent af de fremmødte.

En undtagelsestilstand, der blev indført efter et mislykket militærkup i 2016, opretholdes. Den er nødvendig, mens Tyrkiet bekæmper militante kurdere og islamister, lød partilederens forklaring.

Lørdag aften dræbte tyrkiske betjente to mistænkte Islamisk Stat-militante i forbindelse med en ransagning i Ankara, skriver nyhedsbureauet Anadolu. De dræbte var ifølge politiet i gang med at forberede et angreb.

Ændringen af forfatningen i Tyrkiet er blevet kritiseret af oppositionen i landet. Kritikken går på, at Erdogans magt er blevet for enevældig.

Også EU-lande har udtrykt bekymring over reformerne.

/ritzau/Reuters