Er nyt islamisk parti aprilsnar?
Det nye islamiske parti, Islam Demokraterne, er omgærdet af mystik. Stort set alt tyder på, at der er tale om fup.

• Nyt islamisk parti vil have islam på skoleskemaet

Et nyt parti har set dagens lys, fremgik det tidligere i dag af en pressemeddelelse underskrevet partiet Islam Demokraterne. Dog tyder Nyhedsavisens research på, at der er tale om en aprilsnar. I pressemeddelelsen var der ikke anført telefonnummer, og hverken formanden eller kontaktpersonen svarer på deres e-mail.

Forkert adresse

Adressen, der stod anført i pressemeddelelsen, er på Christiansborg, men her kender man heller ikke noget til Islamiske Demokrater.

- Folketingets administration har ikke hørt fra Islam Demokraterne, og de har ingen faciliteter på Christiansborg. I første omgang handler det vel også om at blive opstillingsberettiget, og det er Velfærdsministeriets bord, siger Thomas Søndergaard Sarup, som er pressesekretær i Folketinget.

Han understreger, at det ikke er tilladt at benytte Christiansborg som postadresse, når man ikke har nogen tilknytning til Folketinget.

Forkerte oplysninger

Hos Velfærdsministeret, som står for oprettelsen af nye partier, kender man heller ikke noget til Islam Demokraterne.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser fra dem, oplyser Søren Gregersen, som er pressesekretær i Velfærdsministeriet.

I pressemeddelelsen fra Islam Demokraterne stod der ellers:

- Desuden venter vi på, at Indenrigsministeriet (Indenrigsministeriet hedder i dag Velfærdsministeriet. red.) tildeler Islam Demokraterne et bogstav.

Forkert nummer

Islam Demokraterne har også en hjemmeside, som er registreret med et telefonnummer. Ejeren af nummeret har dog intet med Islam Demokraterne at gøre, fortæller hun til Nyhedsavisen.

Det socialdemokratiske medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, Hamid El Mousti, har før været mand for practical jokes - men han afviser et hvert kendskab til det nye parti .

- Jeg kender ikke noget til det. Men jeg er sikker på, at det må være en aprilsnar, siger han til Avisen.dk.

Samme mistanke har imam Abdul Wahid Pedersen. Han har først hørt om partiet i dag, og han kender intet til personerne bag.

- Det er ikke nogle navne, der siger mig noget, siger han.

 

 

 

via Listen To News