Er Fogh fuld af løgn? Næppe!
Dokumentaren "Den hemmelige krig" er i sig selv rigeligt dramatisk´. Men den kommer ikke med afsløringer, der bringer statsministeren i nærheden af alvorlige anklager.

Det dramatiske højdepunkt i dokumentarfilmen "?Den hemmelig krig"? kommer, da lektor Jens Elo Rytter beskylder statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for at have vildledt Folketinget så meget, at han bør stilles for en rigsret.

Filmen, der vises torsdag aften på DR2, kommer imidlertid ikke med afsløringer, der bringer statsministeren i nærheden af en så alvorlig anklage ?- og det er derfor ærgerligt for en ellers god dokumentar, at den får denne slagside. For det, der afdækkes i filmen, er i sig selv rigeligt dramatisk:
For det første at danske soldater tog afghanske fanger og afleverede dem til amerikanske tropper, som i et par døgn med overvejende sandsynlighed krænkede dem. For det andet at Udenrigsministeriet omgående advarede Statsministeriet om, at USA ikke agtede at overholde Genève-konventionen for denne type krigsfanger. For det tredje at det danske jægerkorps destruerede alt bevismateriale om fangerne. For det fjerde at Forsvarsministeriet har været alt for tilbageholdende med at give oplysninger til Folketinget.

Disse fire forhold er i sig selv rigelig grund til at iværksætte en undersøgelse af forløbet. Uden en samlet redegørelse er det ikke muligt at placere et eventuelt ansvar ? og om det i givet fald skal placeres hos forsvaret (mest sandsynligt), forsvarsministeren (mindre sandsynligt) eller statsministeren (meget lidt sandsynligt).