Er du ordblind, har ADHD og en larmende knallert? Så kan du få job hos Martin
Martin Lakner Schmidt har virksomheden De Vilde Drenge. Foto: PR-foto fra devidledrenge.dk
Et lidt alternativt jobopslag på jobindex.dk efterlyser provokerende, ordblinde og adfærdsvanskelige drenge med hang til kompressorhorn og knallerter.

Unge med ADHD, ordblindhed og en provokerende attitude er sjældent blandt dem, der har lettest ved at få et job.

Men i et lidt alternativt jobopslag på Jobindex er de kvalifikationer faktisk et krav, hvis man vil komme i betragtning til jobbet.

Bag jobopslaget står Martin Lakner Schmidt, der er mentor og entreprenør og snart foredragsholder.

Og til det har han brug for hjælp fra "vilde drenge", som han kalder dem. De drenge, der måske allerede nu flirter med det kriminelle miljø - men som gerne vil kæmpe sig ud af “taberrollen”.

- Kunne tænke dig at tjene op til 5.000 kr. på en dags arbejde uden og bryde loven og uden at røvrende dine venner i et nyt pyramidespil, så har jeg jobbet til dig, skriver Martin Lakner Schmidt og nævner så en række kvalifikationer, han leder efter hos kandidaterne.

- ADHD, ordblindhed, adfærdsvanskelig, sensitiv eller bare fucked up utæmmet og kreativ.

Jobbet går ud på at sælge Martin Lakner Schmidts nye foredrag, som handler om,  hvordan man bryder med en negativ spiral af alkohol, ballade og kriminalitet.

- Jeg kalder de her drenge marketingchefer. De skal ud og sælger de her foredrag på de forskellige skoler, børnehjem og institutioner. De skal fortælle, hvor fantastisk idéen er, og får de solgt et foredrag, får de 1.000 kroner, siger han til Avisen.dk.

42-årige Martin Lakner Schmidt kan selv sætte flueben ud for de fleste kvalifikationskrav i jobopslaget.

- Dengang hed det bare ikke ADHD, der var vi bare adfærdsvanskelige hele banden.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg var stemplet som taber. Det var der, jeg startede min kriminelle løbebane, for det var der, jeg havde succes og var en del af et fællesskab, fortæller han.

Men efter hans andet barn for fem år siden blev alvorligt syg, fik han psykologhjælp. Og det gav ham redskaberne til at komme ud af rollen som “taber”.

I dag giver han det, han har lært, videre i sit job som mentor for drenge, der har svært ved at få et job, gå i skole og finde fællesskaber i samfundet. Og at give dem et job, er at give dem mulighed for ikke længere at være på b-holdet eller taberholdet.

- Men på c-holdet. Det andet vinderhold. De her drenge, der måske ikke har skide-meget succes i forvejen, dem vil jeg lade blive en del af succesen, forklarer han.

Ved siden af mentorjobbet og foredrag arbejder Martin Lakner Schmidt nu som, stilladsarbejder og erhvervsdykker. En chance de drenge måske ikke engang får, siger han.

- Samfundet går i den forkerte retning, for det er som om, vi snart kun har brug for eliten.

Om de unge drenge vil få succes med at sælge foredraget, ved han ikke. Men dedikationen fra Martin Lakner Schmidt, stifter af “De Vilde Drenge” er ikke til at tage fejl af. Han vil tilbyde et alternativt mål og forbillede end rockere og bande-ledere.

Jobopslaget er indtil videre taget ned tre gange fra jobindex.dk, fordi det ikke lever op til kravene fra Jobindex. Eksempelvis må han ikke kalde stillingerne for “marketingschef”. Men det kommer op igen, lover Martin Lakner Schmidt.