Enke til fyrværkerioffer står frem: Det var et helvede
- Hold fingrene fra dem. Lad være med selv at prøve at lave sådan noget. De tænker ikke på de efterladte, det er en lortesituation, de sætter dem i, siger offerets bror, Jan Schmidt Andersen. René Schütze/POLFOTO
Broderen og enken til fyrværkeriofferet og far til tre, Bo Schmidt Andersen, der mistede livet nytårsaften, står nu frem for at advare andre om krysantemumbomber.

Nytårsaften mistede Bo Schmidt Andersen livet, da han ville affyre en ulovlig krysantemumbombe. Den 37-årige far til tre efterlod blandt andre konen, Heidi Jensen, og broderen, Jan Schmidt Andersen, i dyb sorg. Til TV2 fortæller de nu historien om de skæbnesvangre minutter omkring den tragiske ulykke i et håb om, at andre ikke vil antænde lignende luftbomber.

LÆS OGSÅ: Fyrværkeriulykke: Familiefar havde endnu en bombe i bilen

- Hold fingrene fra dem. Lad være med selv at prøve at lave sådan noget. De tænker ikke på de efterladte, det er en lortesituation, de sætter dem i, siger broderen Jan Schmidt Andersen.

Tog ikke let på det

Familien vidste ikke, at Bo Schmidt Andersen havde købt krysantemumbomber. Kort før klokken 12 gjorde han klar til at fyrre den af i haven, og Bo Schmidt Andersen tog ikke let på opgaven, forklarer broderen.

- Det er ikke første gang, han fyrer sådan af. Han har altid passet på, når nogle skulle se på. Han stod ikke med cigar i munden og var pisse fuld, fortæller broren Jan Schmidt Andersen.

LÆS OGSÅ: Politiet har fundet 233 krysantemumbomber

Men bomben eksploderede allerede, da den kom op af røret. Bo Schmidt Andersen blev kastet bagover. Samtidig var Heidi Jensen i gang med at putte parrets yngste barn på to år.

Helvede brudt løs

- Da jeg kommer ned, er helvede brudt løs dernede. Ring 112, ring 112, find din telefon. Jeg skal finde ud af, hvem der er kommet til skade, og hvor er børnene? siger Heidi Jensen.

Hun er uddannet sygeplejerske og tænkte, mens hun løb ud i haven, at hun sagtens kunne tage sig af ham. Men hun blev stoppet af Bo Schmidt Andersen kammerat.

- Jeg bliver vred. Jeg kan da hjælpe ham, og så siger han: "Det kan du ikke Heidi. Jeg er helt sikker på, du kan ikke hjælpe Bo", siger hun.

Tre personer mistede nytårsaften livet i forbindelse med affyringen af krysantemumbomber.