Enhedslistens vælgere vil vælte regeringen
Enhedslistens vælgere vil have store indrømmelser i finansloven. Ellers er man parat til at vælte regeringen.

Et massivt flertal af Enhedslistens vælgere er klar til at vælte regeringen, hvis ikke støttepartiet får sat væsentlige aftryk på den kommende finanslov.

Ifølge en ny måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, mener næsten syv ud af 10 blandt Enhedslistens vælgere, at partiets topforhandlere skal stemme nej til årets finanslov, hvis ikke partiet får centrale dele af sin politik igennem.

Støttepartiets vælgere mener - ultimativt - at dagpengeperioden skal forlænges, og at overførselsindkomsterne skal beriges med tre milliarder kroner.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, understreger, at partiet og dets vælgere er helt i tråd med hinanden. Men hun afviser på forhånd at bringe sine vælgernes ultimative krav med ind til forhandlingsbordet i Finansministeriet.

- Det er ikke et ultimativt krav, at dagpengeperioden skal forlænges. Der er et problem, der skal løses, og det har vi mange forslag til, hvordan man kan gøre. Og det må vi forhandle med regeringen om, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ugebrevet A4.

Målingen tyder ifølge Ugebrevet A4 på, at Enhedslistens vælgere langt fra har glemt forløbet omkring forårets skatteforhandlinger, hvor regeringen gennemførte et lynforlig med Venstre og Konservative hen over hovedet på det lille støtteparti.

Målingen er foretaget i perioden fra 16. til 22. august. Ud af mere end 4.500 repræsentativt udvalgte vælgere har 549 danskere, der ville sætte kryds ved Enhedslisten, hvis der var folketingsvalg i morgen, deltaget i undersøgelsen.

/ritzau/