Enhedslistens leder: Hestepærer mod styrelse er ikke sjovt
Socialistisk Ungdomsfront Nørrebro smed natten til mandag et læs hestepærer foran Moderniseringsstyrelsen. SUF samarbejder med Enhedslisten, men aktionen er ikke sjov, siger Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper. Foto: Moderniseringsstyrelsen/handout/Scanpix
- Det er ikke morsomt at smide hestepærer, mener politisk ordfører om aktion fra Socialistisk Ungdomsfront.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, ser ikke den store morskab ved, at Socialistisk Ungdomsfront Nørrebro mandag smed store mængder hestepærer foran Moderniseringsstyrelsen i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

Det siger hun før Enhedslistens årsmøde i bededagsferien.

- Ungdomspartier har over hele linjen en tendens til en gang imellem at trække pointerne lige skarpt nok op. Jeg tror ikke, at jeg synes, at det var så morsomt, hvis jeg skal være helt ærlig, siger Pernille Skipper.

Vil du beklage eller fordømme aktionen?

- Det må de selv forsvare. Jeg synes ikke, at det er særlig sjovt, siger Pernille Skipper.

Socialistisk Ungdomsfront (SUF) er en venstreorienteret ungdomsbevægelse. SUF Nørrebro er en lokalafdeling. SUF samarbejder med Enhedslisten.

"Enhedslistens hovedbestyrelse ønsker at styrke ungdomsarbejdet på venstrefløjen. Udgangspunktet for dette arbejde er Enhedslistens samarbejdsaftale med SUF og årsmødets beslutning i 2012 om "Enhedslisten og ungdommen: Solidaritet med SUF", hedder det i beretningen til årsmødet.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, har bedt Pernille Skipper tage afstand fra aktionen.

- Det er en lidt besynderlig aktion at lave. Hver gang Venstres Ungdom har lavet noget, der går til stregen - typisk et manipuleret billede eller en morsom tegning - så bliver jeg bedt om at forholde mig til det.

- Så jeg kunne da godt tænke mig at vide, hvad Enhedslisten mener om, at deres ungdomsorganisation bogstavelig talt hælder lort ud over de offentligt ansatte, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Men formelt er SUF ikke en ungdomsorganisation under Enhedslisten?

- Nej. VU er også en selvstændig politisk organisation. Det ligger ligesom i navnet som i SUF. Og de hører til Enhedslisten, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Så jeg vil da gerne vide, hvad Pelle Dragsted, Pernille Skipper og co. mener om, at man hælder hestepærer ud over Moderniseringsstyrelsen.

I maj 2006 blev Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, som nu er på barsel, anholdt for at hælde pasta på trappen foran Finansministeriet. /ritzau/