Enhedslistens bestyrelse trækker sig
Hev gamle eksempler på kommunikations-fejl frem, hvilket angiveligt udløste tillidskrise.

Enhedslisten i Odense befinder sig i et åbenlyst kaos, efter at fem bestyrelsesmedlemmer og en suppleant har trukket sig, og ingen hidtil har været i stand til at forklare hvorfor.
»Jeg kan kun gisne og gætte. Måske drejer det sig om personlige frustrationer,« siger byrådsmedlem Anna Rytter efter den ekstraordinære generalforsamling torsdag, hvor den siddende bestyrelse ikke kunne samle et kvalificeret flertal bag sine forslag til at ændre vedtægterne.
»Jeg er stadig ikke blevet klog på, hvorfor bestyrelsen har trukket sig,« siger byrådsmedlem Per Berga Rasmussen, som i lighed med Anna Rytter ikke er medlem af bestyrelsen.
Det har ikke været muligt at komme i kontakt med den afgående bestyrelses talsmand, Ingelise Bech Hansen, eller det enlige medlem, som bliver, Frank Rasmussen.

Fem ud af seks trak sig

Sidstnævnte har sin baggrund hos de ekstremt politisk aktive, men ringe udbredte Internationale Socialister, som siden marts i år er begyndt at melde sig ind i Enhedslisten.
End ikke det afgående bestyrelsesmedlem, Andreas Lund Andersen, kan forklare, hvorfor fem ud af seks har trukket sig.
»Det er min opfattelse, at forsamlingen bakkede op om forslagene til vedtægtsændringer. Men da flere af dem ikke brød sig om bestyrelsens begrundelse for at stille forslagene, undlod de at stemme. Og så kunne vi ikke fortsætte,« siger Andreas Lund Andersen.
Han nægter imidlertid at forklare, hvad der i begrundelserne har provokeret de fremmødte til at stemme blankt, ud over at det drejer sig om gamle uoverensstemmelser, som ifølge ham er ryddet af vejen.
Nyhedsavisen beskrev tirsdag, at der har været eksempler på, at personer, som er medlem af både Enhedslisten og Internationale Socialister, har repræsenteret Enhedslisten uden at have det fornødne mandat.
Andreas Lund Andersen ønsker ikke at oplyse, om det er årsagen til den megen kævl.


Medlem af byrådet i Odense Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten ved ikke, hvad der fik fem ud seks bestyrelsesmedlemmer til at trække sig. Tilsyneladende drejer det sig om gamle uoverensstemmelser.
Foto: Morten Groth Schärfe