Enhedslisten raser over lavere overførsler
Folk på overførsler betaler for riges skattelettelser, siger Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen

Det er asocialt, at folk på dagpenge, kontanthjælp eller efterløn betaler regningen for skattelettelser til vellønnede danskere i arbejde.

Sådan siger Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen til et svar fra socialminister Karen Hækkerup (S).

I det svar erkender hun således, at 900.000 danskere på overførselsindkomst rammes af regeringens skattereform med Venstre og de Konservative.

- Mennesker udenfor arbejdsmarkedet kommer til at betale regningen for, at vel- og højtlønnede kan få sig nogle kraftige skattelettelser. Det er asocialt og fuldstændig i strid med målsætningen, som regeringen skrev i sit regeringsgrundlag, siger Finn Sørensen

Med skattereformen får de berørte fra 2016 reguleret overførselsindkomsten 5,1 procent lavere, end den ellers ville havet være reguleret.

Det sparer årligt statskassen for knap fire milliarder kroner, og beskæftigelsen øges med 6000 personer. Det imponerer ikke Enhedslistens socialordfører.

- Det er et af de sædvanlige regnestykker fra finansminister Bjarne Corydons regnemaskiner. Det bygger på den store vildfarelse, at hvis vi bare tager penge fra folk, som ikke har råd, så får vi flere arbejdspladser, siger Finn Sørensen og fortsætter:

- Regeringens opgave er at mindske ulighed og fattigdom, men reformen trækker i den forkerte retning.

Finn Sørensen finder det besynderligt, at regningen betales af folk, som ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet - efterlønnere, førtidspensionister og folk på kontanthjælp, som ikke er fundet parat til at tage en tørn på arbejdsmarkedet.

Han afviser, at folk på offentlige overførsler anspores til at finde et job, når de får færre penge.

- Hovedproblemet i dansk økonomi er, at 230.000 mennesker forgæves søger job ifølge den seneste arbejdskraftundersøgelse, siger Finn Sørensen.

/ritzau/