Enhedslisten: OK-løn til løntilskudsjob

Tving arbejdsgiverne til at betale overenskomstmæssig løn til ansatte i job med løntilskud. Det vil stoppe løntrykkeri, mener Enhedslisten.
"Vi vil stoppe, at folk bliver sendt ud i løntrykkeri, og derfor skal man have overenskomstmæssig løn og arbejdsvilkår, når man bliver sendt ud med løntilskud," siger arbejdsmarkedsordfører Line Barfoed.
"Vi vil stoppe, at folk bliver sendt ud i løntrykkeri, og derfor skal man have overenskomstmæssig løn og arbejdsvilkår, når man bliver sendt ud med løntilskud," siger arbejdsmarkedsordfører Line Barfoed. Foto: Colourbox

Arbejdsgiverne skal tvinges til at betale en overenskomstmæssig løn, når de ansætter ledige i job med løntilskud.

Det mener Enhedslisten, der i dag præsenterer forslaget på deres sommergruppemøde i Københavns Sydhavn.

"Vi vil stoppe, at folk bliver sendt ud i løntrykkeri, og derfor skal man have overenskomstmæssig løn og arbejdsvilkår, når man bliver sendt ud med løntilskud," siger arbejdsmarkedsordfører Line Barfoed til Newspaq.

Arbejdsgiverne har for let ved at misbruge ordningen, hvor a-kassen i en periode betaler den del af lønnen, der svarer til dagpengesatsen.

Både private og offentlige arbejdsgivere falder for fristelsen og fyrer ansatte for derefter at ansætte dem igen med tilskud, så de slipper for at betale en del af lønnen, siger Line Barfoed.

"Vi har jo eksempler på, at folk er blevet fyret fra et job og er blevet sendt ud i nærmeste samme job igen som ren gratis arbejdskraft. Vi har også set eksempler på kommuner, der fyrer folk på det ene plejehjem og ansætter dem på et andet, hvor de også har fyret folk, med løntilskud der," siger Line Barfoed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.