Enhedslisten kræver respekt for arbejdsløse
Johanne Schmidt Nielsen, Frank Aaen og Per Clausen til forhandlinger i Finansministeriet. Foto: Lars Krabbe / POLFOTO
Regeringen skal lægge kursen om over for de arbejdsløse, mener Enhedslisten, som kræver opgør med VK-politikken.

Regeringens støtteparti har en række krav med på blokken til regeringen.

Det handler for Enhedslisten om at gøre op med VK-regeringens politik over for arbejdsløse, siger politisk ordfører Johanne Schmidt Nielsen.

"Helt overordnet handler det om at sikre bedre vilkår for de arbejdsløse. Vi skal have vendt skuden, vi skal have gjort op med det, at hvis man er arbejdsløs, så bliver man udsat for en massiv mistænkeliggørelse," siger Johanne Schmidt Nielsen til Newspaq.

Hun vil have sat flere midler af til efteruddannelse, der skal få flere arbejdsløse ud i job.

"Der er blevet spildt millioner på tåbelig aktivering. Vi skal i stedet sikre mere efteruddannelse i stedet for at genere de arbejdsløse," lyder det fra Enhedslisten, som vil af med de såkaldte pipfuglekurser til aktiverede.

Johanne Schmidt Nielsen erkender, at det koster ekstra penge at sikre mere efteruddannelse.

"Selvfølgelig er det ikke billigt, men VKO har jo spildt enormt mange penge på åndssvag aktivering. Det handler om at få sat en stopper får tåbelig aktivering og bruge pengene på noget andet," siger Johanne Schmidt Nielsen.

Enhedslisten vil også sikre ferie til danskere på kontanthjælp. I dag skal arbejdsløse stå til rådighed, og kan derfor ikke tage med familien på ferie.

Ifølge kilder tæt på forhandlingerne vil regeringen og Enhedslisten udskyde forkortelsen af dagpengeperioden fra fire til to år. Det sker formentlig først fra 2013 og ikke i sommeren 2012, hvor op mod 12.000 kan ryge ud af systemet.