Enhedslisten anerkender ikke oprørere
Når Danmark støtter oprørerne i Libyen, bremser vi muligheden for en fredelig løsning, mener Enhedslisten. Foto: Polfoto, AP, Bernat Armangue
Enhedslisten mener, at Danmark støtter krigen, når de støtter oprørerne. Det gør det sværere at finde en fredelig løsning i Libyen.

Hvis håbet om fred i Libyen skal bestå, så er det et forkert træk at anerkende de libyske oprørere som overgangsråd.

Det mener Enhedslisten, som altså er imod den officielle anerkendelse, som udenrigsminister Lene Espersen tidligere i dag gav til oprørerne.

Enhedslistens udenrigsordfører Frank Aaen mener, at chancerne for fredsforhandlinger og våbenhvile bliver meget mindre, når man politisk giver oprørerne grønt lys.

"Oprørerne siger jo hele tiden nej til forhandlinger og våbenhvile og ja til, at NATO skal bombe mere og mere. Dvs. at de satser på en militær løsning på den borgerkrig, der faktisk foregår. Der synes vi, at Danmark og NATO skal følge FN-resolutionen om, at målet er våbenhvile," siger Frank Aaen til Newspaq.

På spørgsmålet om Frank Aaen mener, det er realistisk at føre fredsforhandlinger med Gaddafi, svarer han, at man skal i hvert fald prøve.

"Vi synes ikke, det er realistisk at finde en militær løsning. Det siger den Afrikanske Union også, at man skal sørge for at få forhandlinger i gang for at få en fredelig udvikling."

Frank Aaen sammenligner med situationerne i Irak og Afghanistan, hvor man også har valgt den militære løsning. Det skulle helst ikke gentage sig i Libyen, mener han.

"Jeg kan ikke lide Gaddafi, og jeg så gerne, at han gik af. Men det skal være libyerne selv, der vælter ham, og helst igennem et valg. Det skal ikke ske ved at bombe," siger Frank Aaen.