Briterne slår alarm: Vi kommer til at mangle dansk sæd
I 2017 importerede Storbritannien 3.000 portioner dansk sperm. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Scanpix Ritzau/arkiv)
Den britiske regering præsenterer rapport med konsekvenserne af en udtrædelse af EU uden særaftaler. En af de mere kuriøse problemer? Storbritanien kommer til at mangle dansk sæd.

Hvis det ikke lykkes for Storbritannien at få en handelsaftale på plads med EU efter Brexit, kommer de til at mangle tusindvis af portioner dansk sæd.

Det kom frem på et pressemøde i dag, hvor den britiske regering præsenterede en rapport med, hvor konsekvenserne af en såkaldt 'no deal' blev tegnet op. 

En af de mere kuriøse implikationer, hvis Storbritannien ikke får en særaftale med EU, er, at britiske par og kvinder vil komme til at mangle dansk sæd.

Ifølge rapporten er Danmark nemlig storeksportør af hele 3.000 portioner sperm til de britiske øer, som SKY's reporter, Lewis Goodall, skriver:

Det er dog ikke kun barnløse par, der vil blive ramt, hvis Storbritannien ikke får en handelsaftale. På pressemødet kom det frem, at det vil blive væsentligt dyrere for briter at handle europæiske varer, det vil være dyrere at benytte kreditkort og briter vil få senere adgang til ny europæisk medicin.

Især manglen på medicin kan være problematisk, siger det britiske sundhedsvæsen ifølge The Guardian.

Dagens rapport vil være den første af i alt 20 rapporter, hvor den britiske regering forsøger at forklare problematikkerne ved at træde ud af EU uden en aftale.

Den 23. juni 2016 valgte det britiske folk at stemme sig ud af EU, hvilket kaldes for Brexit. Den formelle udtrædelse vil ske i perioden 29. marts 2017 til 29. marts 2019, men regeringen ønsker at forhandle særaftaler på plads med EU, før dette sker.

 

via Listen To News