Engelske prinser vil have hurtig undersøgelse
De to engelske prinser, Harry og William, vil have undersøgelsen af deres mors dødsårsag hurtigt overstået.

Sønnerne af den afdøde prinsesse af Wales, Diana, har opfordret til, at den retslige undersøgelse af deres mors dødsårsag bliver overstået i en fart. Det skriver CNN mandag.

I et brev, der blev læst op under de indledende høringer mandag, blev prinsernes ønske viderebragt til undersøgelseskomiteen:

»Det er deres ønske, at den retslige undersøgelse ikke alene skal være åben, retfærdig og gennemsigtig, men også at den bevæger sig hurtigt mod en konklusion.«

Baronesse Elizabeth Butler-Sloss, en pensioneret dommer som styrer høringerne, udelukkede, at alle høringer ville være offentlige. Hun lagde samtidig vægt på, at Dianas død ikke vil blive undersøgt sammen med hendes kærestes, Dodi al-Fayed, som også mistede livet, da deres Mercedes kørte ind i en betonpille i Paris den skæbnesvangre aften i 1997.

Ved høringen sad Dronning Elizabeth II ved siden af Dodi al-Fayeds far, Mohamed al-Fayed, der tidligere har anklaget den engelske kongefamilie for at være medskyldige i et mordkomplot, der dræbte Dodi al-Fayed og Prinsesse Diana.

En undersøgelse konkluderede sidste år, at kongefamilien ikke var indblandet i dødsfaldene, som bliver karakteriseret som et »uheld«, skriver CNN.com.