Engelsk storklub har kun tre spillere
Portsmouth FC er efter lang tid økonomisk uføre nede på en trup på kun tre spillere. Men nu skal der handles.

Den engelske traditionsklub Portsmouth FC lever, men det vil nok være en overdrivelse at sige, at det er i bedste velgående.

Klubben, der vandt FA Cuppen for blot fire år siden, er efter alvorlige økonomiske problemer nu i den tredjebedste række, og starter formentlig sæsonen med minus 10 point som straf for den økonomiske rod.

Før sæsonstarten på lørdag hjemme på det ærværdige Fratton Park, har klubben således blot tre førsteholdsspillere. Ifølge Portsmouths hjemmeside består truppen af målmanden Simon Eastwood, forsvareren Adam Webster og angriberen Ashley Harris.

Det er selvsagt lige i underkanten, og da klubben i tirsdags tabte 0-3 til Plymouth Argyle fra den fjerdebedste række i en ligapokalkamp, havde man da også skrabet folk sammen, så "Pompey" kunne stille med 11 mand på banen og tre på bænken.

Ud over trioen, der udgør den usædvanligt smalle førsteholdstrup, mønstrede manager Michael Appleton en stribe ungdomsspillere, såkaldte trainees, der endnu ikke er udstyret med en professionel seniorkontrakt.

Men i det mindste har torsdagen budt på gode nyheder: Portsmouth FC har endelig fået grønt lys til at deltage i ligaen i denne sæson, så eksistensen i den nærmeste fremtid skulle være sikret.

Nu kan manager Appleton bruge de næste par dage på at få flere spillere til klubben. Han har haft en række spillere til prøvetræning, men på grund af klubbens usikre situation, har han ikke kunnet tilbyde dem kontrakter.

- Vi kan nu skrive kontrakter med spillere. Og vi forsøger at gøre det inden på lørdag. Men kun på en månedlig basis, siger Trevor Birch, der er en af de administratorer, der er indsat for at få styr på klubbens økonomi.

/ritzau/