Engell: Måling ryster SF
Villy Søvndal er blot tilstede ved et enkelt gruppemøde om ugen grundet sin udenrigsminister-post. Det er problematisk, fastslår Hans Engell. Foto: Kristian Brårud Larsen
Rumlen og sabelraslen truer i SF efter tabermåling. Det fastslår Hans Engell.

En meningsmåling i Politiken foretaget af Megafon gør i dag Enhedslisten større end SF.

Og det er i den grad skræklæsning for Villy Søvndal og partifællerne, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

"Det er en måling, som vil sende rystelser igennem SF. Det værste, der er sket her, er, at Enhedslisten er gået ind og erobret den medie- og vælgermæssige rum, som SF tidligere havde," siger den tidligere konservative minister til Newspaq.

Målingen vil betyde, at utilfredsheden i partiet vil få endnu mere rygvind, lyder det videre.

"Det er klart, at de rumlerier og den utilfredshed, der har været i SF's folketingsgruppe og i dele af partiets bagland siden valgen, den vil få yderligere næring. Det handler jo dybest set om eksistensspørgsmålet. Er der plads til to store partier til venstre for Socialdemokraterne? Den her undersøgelse viser, at hvis udviklingen fortsætter, så vil SF blive et meget lille parti," forklarer Hans Engell.

I meningsmålingen, der er foretaget med cirka 960 deltagere, giver SF en opbakning på syv procent af vælgerkorpset mod Enhedslistens 7,5 procent.

Målingen er også særdeles skidt læsning for Konservative, der nærmer sig spærregrænsen. Blot 3,3 procent af de adspurgte ville sætte kryds ved Lars Barfoed og co., hvis der var valg i morgen.

Målingen har en usikkerhed på plus/minus tre procent.

faktaboks

SF's problemer ifølge Hans Engell

- Vælgerne svigter

- Dele af baglandet sætter spørgsmålstegn ved regeringssamarbejdet med De Radikale, grundet manglende indflydelse.

- SF har svært ved at trænge igennem med politiske sejr.

- Partiet mangler politiske sejre som lillebror i regeringen.

- Partiets topfigurer er fraværende. Villy Søvndal er bortrejst. Ole Sohn er ramt af sin DKP-fortid. Mens de unge løjtnanter Thor Möger og Astrid Krag har rygende travlt i deres ministerier.