Engell: Løkke køber sig tid med blåt møde
Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var onsdag kaldt i samråd i Folketingets miljø- og fødevareudvalg, selv om et politisk flertal ikke har tillid til hende. Forinden havde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kaldt de tre andre borgerlige partiledere til forsoningsmøde i Statsministeriet. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Lars Løkke indkalder til nye møder for at finde tid til en løsning, mener politisk kommentator Hans Engell.

Fronterne står stadig trukket knivskarpt op mellem Venstre og De Konservative, selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udsat krisen ved at indkalde de tre andre blå partiledere til et møde i Statsministeriet onsdag.

Det siger politisk kommentator Hans Engell efter Løkkes invitation til et forsoningsmøde med De Konservatives Søren Pape Poulsen (K), Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances Anders Samuelsen.

- Armlægningen fortsætter. De Konservative har fuldstændig entydigt udtalt deres mistillid til Eva Kjer Hansen. Enten kommer Løkke til at give sig, eller også kommer De Konservative til at give sig, siger Hans Engell.

Den eneste udvej er, hvis De Konservative vil modtage en pose penge for at kompensere landbrugspakkens miljøskader mod, at de dropper deres mistillid til Eva Kjer Hansen, mener han.

- Lars Løkke forsøger at købe sig noget tid og skabe noget rum for en forhandlingsløsning, siger Hans Engell.

Især Liberal Alliance vil ikke give De Konservative en ekstra miljøgave, påpeger han.

- De har ikke tænkt sig at betale en pris for at få De Konservative med på vognen, siger Hans Engell.

Vil det være politisk selvmord, hvis De Konservative tager imod penge for at droppe deres mistillid?

- Det er umådelig svært at sige. Der er ingen tvivl om, at De Konservative vil være meget delt. Det er ikke en stor folkelig sag, som De Konservative har fat i, siger Hans Engell.

Han vurderer, at blå blok måske kan klinke skårene, fordi et folketingsvalg ikke er tillokkende for dem.

- Dét, der muligvis forhindrer, at krisen fortsætter, er deres fælles interesse i, at ingen af dem dybest set har interesse i et valg, siger Hans Engell.

/ritzau/