Hvad gør slagteren, når oksekødet bare stiger og stiger - og bliver sværere at sælge.
For slagteren Dennis Ladegård, som har sin butik i Hornsyld, er en løsning på energikrisen blevet hestekød.
Det fortæller han til TV Syd.
- Vi har taget en chance og genindført hestekød.
- Hvis nogen kommer ned og skal have et halvt kilo hakket oksekød, og så kan se, at hestekød er billigere, så tager de det, siger Dennis Ladegård og fortæller også, at han på det seneste har solgt dobbelt så meget hestekød, som han plejer at sælge oksekød.
Mens mange nok lige tænker en ekstra gang over det, før de sætter tænderne i en hestebøf, så har satsningen båret frugt for Dennis Ladegård.
Tidligere var hestekød en måde at spare penge på, når folk gik til deres slagter, men i takt med, at hesten mere og mere er blevet et kæledyr, er den også røget ud af køledisken.
Når den nu er tilbage, så skyldes det altså ikke mindst prisen, der er den halve af oksekød.
- Hvis man sidder derhjemme med fire børn og en mand, der spiser godt, så er der meget at spare på et kilo kød, og i en kødsovs eller lasagne kan man ikke smage forskel, fortæller Dennis Ladegård.
Den initiativrige slagter lover også kunderne, at hestekødet ikke er fra nærområdet, så ingen kommer til at sætte tænderne i en hest, de kender.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.