Endnu ingen penge til Connie Hedegaard
Miljøstyrelsen har underskud efter rod i regnskaberne, og der er ikke udsigt til, at hullet bliver lukket lige nu.

Miljøminister Connie Hedegaard (K) har ansøgt Folketingets Finansudvalg om 15 millioner kroner, men det ser ikke ud til, at hun får bevilget pengene lige med det samme.

»Den usædvanlige sag kommer nu op igen på udvalgets næste møde torsdag den 15. december, og alle muligheder står åbne,« siger unavngivne kilder til TV 2 Nyhederne.

Pengene skal bruges til at dække Miljøstyrelsens underskud i 2006. Underskuddet er opstået, fordi der har været rod i regnskaberne i forbindelse med støtte til et miljøprojekt, der skulle forebygge olieforurening. Miljøstyrelsen har været involveret i projektet siden 1999, og i alt har styrelsen bevilget 24,9 millioner kroner til projektet, der ledes af det lille firma Osis International.

To medarbejdere i Miljøstyrelsen er mistænkt for ikke at have overholdt de normale procedurer i behandlingen af sagen, så ledelsen ikke har haft tilstrækkeligt overblik over projektets indhold og økonomi. Der er ikke tale om, at medarbejderne har stukket penge i egne lommer. De to medarbejdere kan nu vente en disciplinærsag.

Miljøstyrelsen betaler ikke længere penge til projektet, men arbejder sammen med Osis International på at finde en løsning, så projektet alligevel kan fortsætte. Miljøstyrelsen betegner selv projektet som »lovende«.