Endnu en dansk jul uden sne
Håbefulde danskere kan glemme alt om hvid jul. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lover med 99,9 procent sikkerhed, at de elskede små, hvide fnug udebliver juleaften.

Glem alt om kælk, snemænd og dalene snefnug juleaften. De elskede små, hvide fnug har ingen planer om at gæste vintervarme Danmark. Meteorologer fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) føler sig derfor ret sikre på, at Danmark ikke kommer til at være klædt i hvidt juleaften.

»Jeg er 99,9 procent sikker på, at det ikke kommer til at sne juleaften. Vejret har været meget stabilt det sidste stykke tid, og det samme har prognoserne. Så vi føler os meget sikre i vores sag,? siger Bill Vejdegren, meteorolog DMI, til DNY.

Et kraftigt højtryk over De Britiske Øer vil de næste dage styre lavtrykkene og fronterne mod Danmark, hvilket betyder, at vejret kommer til at være stabilt og mildt i julen, mellem fem og ti grader, ligesom det har været hele december måned.

?Vi kommer nok til at slå varmerekorden for december i år. Gennemsnitstemperaturen ligger nu på lidt over syv grader, rekorden ligger på lidt over fem og normalen er lidt over en grad, så det har været en meget varm december,? lyder det fra Bill Vejdegren.

Det bliver dog ikke den varmeste juleaften nogensinde. Den blev målt i 1977, hvor det juleaften i København var 15 grader varmt.

Sidst Danmark oplevede en hvid jul var i 1995. Hvid jul defineres ved, at mere end 90 procent af landet er dækket af et snelag på mere end en halv centimeter.

Sidste år faldt der sne torsdag mellem jul og nytår. Selve juleaften var vejret dog mildt uden minusgrader.

?Hvis folk vil have en hvid jul, så må de rejse langt pokker i vold for at finde vinter, men det kan også være svært. Det er jo ikke kun i Danmark, at vejret er meget mildt. Vinteren er udeblevet mange af de steder, der normalt har kulde og sne på dette tidspunkt af året,« siger Bill Vejdegren.